Равіолі з гарбузом і сиром фета в бульйоні

Равіолі з гарбузом і сиром фета в бульйоні

Фото: klopotenko.com\ТСН.ua

Ця страва виходять дуже ніжною і просто тане у роті, а якщо її подати в насиченому овочевому бульйоні із зеленню — буде просто божественно.

Сезон гарбуза вже почався, а це означає, що можна фантазувати на тему цього помаранчевого овоча. Поле для експериментів тут дуже велике, починаючи з крем-супу з гарбузом і закінчуючи звичайною гарбузовою кашею. А ще можна приготувати традиційні сицилійські равіолі з гарбузом.

Мені дуже подобається ця варіація знаменитої італійської страви. Равіолі з гарбузом і сиром фета виходять дуже ніжними і просто тануть у роті, а якщо їх подати в насиченому овочевому бульйоні із зеленню вони будуть просто божественними.

Час підготовки  25 хвилин.

Час приготування  10 хвилин.

Вам знадобиться:

  • гарбуз — 200 г;
  • оливкова олія — 1 ст. л.;
  • сир фета 100 г;
  • суміш сухих італійських трав — 1 ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • бульйон овочевий 1 л;
  • кріп — 2 гілочки.

Для тіста:

  • борошно (для розкатування) 100 г;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • вода — 30 мл;
  • сіль — 1 дрібка.

Приготування:

1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Очистіть гарбуз і поріжте на невеликі кубики. Викладіть на деко або в форму для запікання, полийте 1 ст. л. оливкової олії та запікайте 20-25 хвилин або поки гарбуз не стане дуже м'яким.

Фото: klopotenko.com

2. Поки запікається гарбуз, приготуйте тісто для равіолі. Змішайте 100 г просіяного борошна з дрібкою солі, одним яєчним жовтком і 30 мл води. Замішайте тісто — воно повинно вийти досить щільним і не прилипати до рук. За необхідності додайте трохи борошна. Розкачайте тісто тонким шаром на поверхні, посипаній борошном, і поріжте на невеликі квадратики з боками близько 6 см.

Фото: klopotenko.com

3. Готовий гарбуз дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути. Перекладіть в миску, додайте 100 г сиру фета і сухі пряні трави. Я рекомендую взяти суміш сухих італійських трав — вона зараз є в асортименті майже всіх виробників спецій. Якщо таку не знайдете, беріть, сухий орегано і чебрець. Розімніть гарбуз з сиром і спеціями виделкою до отримання однорідної маси.

Фото: klopotenko.com

4. Викладіть трохи гарбузової маси на квадратик тіста, загорніть у вигляді трикутника і защипніть краї.

Фото: klopotenko.com

5. Потім поверніть трикутник і защіпніть його кінці — так у вас вийдуть равіолі класичної форми, схожі на пельмені.

Фото: klopotenko.com

6. Відваріть равіолі в овочевому бульйоні протягом двох хвилин після того, як вони спливуть. Бульйон посоліть за смаком. Подавайте равіолі в бульйоні, посипавши подрібненим кропом.

Фото: klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Повʼязані теми:

Наступна публікація