Різдвяна гуска з яблуками

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Хрумка скоринка та м'яке духмяне м'ясо залишаться у пам'яті надовго.

Дуже святкова і без особливого стресу під час приготування страва. М'ясо гуски настільки ароматне, що не потрібно мізкувати, чим би поліпшити його приємний та унікальний присмак.

Печена гуска просто ідеально підходить для різдвяного сніданку, обіду або ж святкування Нового року. Хрумка скоринка та м'яке духмяне м'ясо залишаться у пам'яті надовго.

Інгредієнти:

  • 1 велика гуска;
  • 500 г яблук;
  • 4 ст. л. сушеного майорану;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • сіль та чорний мелений перець до смаку.

Приготування покроково:

1) Гуску помити, обсушити, добре, не забуваючи про черевну порожнину, насолити, поперчити, натерти 3 ст. л. майорану. Відставити мінімум на 12 годин у холодне місце — підвал, балкон (якщо немає морозу) або холодильник.

Різдвяна гуска, для блогів_3
picantecooking.com

2) За годину до запікання внести гуску до кухні щоб трохи наблизити температуру птиці до кімнатної.

3) Розігріти духовку до 200˚С.

4) Яблука помити, порізати великими шматками, посипати 1 ст. л. майорану, перемішати та начинити ними гуску. Кілька шматочків яблук вкласти під відтягнуту шкіру шиї.

Різдвяна гуска, для блогів_4
picantecooking.com

5) Черевну порожнину сколоти разом спеціальними спицями або ж зашити. Натерти поверхню гуски рослинною олією. (Це уповільнює випаровування вологи, відповідно птиця буде більш соковитою, а шкірка більш рум'яною та хрумкою). Перекласти гуску до посуду для запікання. За бажанням обкласти великою, цілою, вимитою картоплею.

Різдвяна гуска, для блогів_5
picantecooking.com

6) Помістити гуску до розігрітої духовки й запікати 25 хвилин, а потім зменшити температуру до 160˚С і пекти ще 3-3,5 години. Залежно від розміру птиці та температури м'яса на початку приготування, в середньому потрібно 30 хвилин на кожен кілограм, щоб гуска добре пропеклась. Поливати жиром, що стікає, кожні 30 хвилин і перевертати картоплю, якщо печете. М'ясо має піддаватися проколюванню, а сік, що витікає, повинен бути прозорим — це свідчить про готовність страви. 

7) Дістати гуску з духовки й відкласти на 30 хвилин на решітку, розміщену на таці, щоб м'ясо відпочило. Не бійтесь, внутрішнє тепло не дозволить гусці швидко охолонути. М'ясо буде соковитим і м'яким, температура ідеальною для подавання.

Різдвяна гуска, для блогів_8
picantecooking.com

8) Тим часом розігріти духовку знову до 200˚С і ще підрум'янити картоплю.

Подавати разом з яблуками та соком, що залишився після запікання. Така печена гуска ідеально поєднується з тушкованою в апельсиновому соці червоною капустою.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції