Салат з буряком і руколою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця по-східному пікантна страва неодмінно буде вам до смаку, головне, не бійтесь експериментувати.

Моя прабабуся дуже любила варені цукрові буряки. Коли їх збирали на полі, обов’язково кілька приносили додому. Одного разу вона так захопилася розмовою з сісудкою, що забула вимкнути плиту, де варила свої смаколики. А коли ми з мамою нагодилися — на кухні як чорти в пеклі накадили — диму не продихнути!

Але зараз цукрових я навіть у продажу не бачу, лише червоні. В них закоханий мій чоловік. А от салат з буряка та часником — чи не найулюбленіша страва, яку знають всі. Я ж пропоную трохи пофантазувати і зробити інший варіант салату, який теж неодмінно буде до смаку.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • 150 г (пакет\пучок) салату рукола;
  • 1 середній буряк;
  • 1 велике кисле яблуко;
  • сік половини лимона;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець, кмин — за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

1. На терці з великими вічками натріть помитий та почищений буряк у салатник або миску.

2. Туди ж натріть яблуко. Ліпше взяти якесь кисле, наприклад, сорту "Симиренко", аби надати більшої контрасті смаку салату.

3. Викладіть руколу. Додайте подрібнений у ступці або мелений кмин, чорний перець та сіль.

4. Вичавіть сік з половинки лимона та полийте оливковою олією. Перемішайте.

5. Можете використати будь-яку олію за вашим смаком і посипати зверху насінням льону. Це дуже смачно і по-східному пікантно.

Буряк і рукола салат, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції