Такий салат відмінно підкреслить смак страв української, польської чи навіть чеської кухні.
Попри свою простоту, цей салат дуже смачний та універсальний, а ще він стає ще смачнішим, якщо постоїть. Все завдяки медово-гірчичній заправці з часником та кропу, які надають йому незвичайний смак.
Такий щоденний салат з цікавим смаком відмінно підкреслить смак страв української, польської чи навіть чеської кухні. Він підійде до свинини, риби, птиці, до печеної, вареної або смаженої картоплі.
Якщо аромат часнику та посмак після нього для вас не критичні, то робіть його зі свіжим часником. Я його готую з сушеним, або ж гранульованим, як його ще називають. У нього і смак м'якший і аромат не такий різкий та й для травлення він легший.
Цей салат можна приготувати завчасно чи навіть скласти в банку, щоб не обвітрювався, тримати в холодильнику й спожити протягом двох діб. Його смак дещо змінюється від свіжого, до злегка маринованого, але той і той має свої смакові принади.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 0,8 кг огірків, почистити, порізати кубиками;
- 1/4 цибулини, порізати кубиками;
- 3 гілки кропу, дрібно порізати;
- сіль до смаку.
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
- 60 мл оливкової олії;
- 1 ч. л. меду;
- 1 ст. л. не гострої гірчиці;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- 1/2 ч. л. гранульованого часнику (або вичавити 1 зубець свіжого).
ПРИГОТУВАННЯ:
1) Огірки, кріп та цибулю помістити в салатну миску, перемішати.
2) Усі інгредієнти для заправки змішати в невеликому посуді, додати до салату й перемішати все разом. Залишити на 10 хвилин маринуватись. Можна залишити навіть на добу.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ РЕЦЕПТ