Салат з печінкою, грибами та хрусткою картоплею

Салат з печінкою, грибами та хрусткою картоплею

Фото: ТСН.ua

Хоча всі інгредієнти в цьому салаті дуже прості, його сміливо можна зарахувати до святкових.

Рецепт цього салату з'явився випадково. У мене було 150 грамів печінки, які потрібно було використати. Для окремої страви з печінки замало, а для яскравого салату — якраз. Хоча всі інгредієнти в ньому дуже прості, мені та моїм домашнім цей салат так сподобався, що я вирішила зарахувати його до святкових.

Хрустка картопля, яку, якщо не хочете смажити, можна запекти, соковита печінка та підрум'янені печериці, солодкувата цибуля й яскравий кріп надзвичайно вдало поєднуються з кисло-солодкою, виразно гірчичною заправкою. Салат можна перемішувати вже за столом або накладати кожному потроху усього і вже кожен на свої тарілці перемішає. Не раджу все змішувати перед подаванням, адже такий спосіб викладання інгредієнтів у салаті дуже ефектний та святковий.

Як я написала, картоплю для салату можна не смажити, а запекти. Для цього після відварювання її слід щедро змастити олією, розкласти в один шар у жаротривкому посуді й запекти у духовці, розігрітій до 220ᵒС.

Картоплю можна відварити до напівготовності завчасно. Завчасно можна такж посмажити печериці, цибулю й навіть печінку. Потім просто все на сухій пательні на сильному вогні швидко підігріти.

Якщо бажаєте, замість маринованих огірків можна використати квашені або свіжі. А якщо хочеться ще більше урізноманітнити салат, можна використати зернисту гірчицю замість звичайної. І дуже важливо — не пересмажте печінку, вона має бути рожева всередині! Не сіра! Для цього потрібно лише швидко її посмажити.

Фото: picantecooking.com

Інгредієнти:

  •  3 невеликі картоплини почистити, розрізати на 8 частин кожну;
  •  150 г курячої чи телячої печінки, порізати невеличкими шматками;
  •  200 г печериць, порізати пластинками;
  •  1 цибулина, порізати кубиками;
  •  150 г маринованих огірків, порізати кубиками;
  •  1/4 пучка кропу, дрібно порізати;
  •  рослинна олія для смаження;
  •  сіль до смаку;
  •  чорний свіжозмелений перець до смаку.

Для заправки:

  •  60 мл маринаду з маринованих огірків;
  •  2 ч.л. негострої гірчиці;
  •  1/2 ч.л. меду;
  •  40 мл оливкової олії.

1) Картоплю покласти до каструлі, залити водою, довести до кипіння, поварити 2 хвилини й відцідити.

2) У глибокій пательні розігріти рослинну олію, яка має повністю вкривати її дно, й викласти туди картоплю. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки.

Фото: picantecooking.com

3) В іншій пательні розігріти невелику кількість рослинної олії, додати цибулю, посолити її й смажити на середньому вогні до золотавого кольору, часто помішуючи. Перекласти на чисту тарілку.

Фото: picantecooking.com

4) У тій самій пательні розігріти ще 1 ст.л. рослинної олії, викласти гриби, посолити й смажити на сильному вогні, доки  вони не стануть м'якими та почнуть рум'янитись. Перекласти у чисту тарілку.

Фото: picantecooking.com

5) І знову у тій самій пательні розігріти ще 1 ст.л. рослинної олії, викласти печінку і смажити на сильному вогні, часто помішуючи, 1-2 хвилини. Вона повинна бути рожева всередині. Посолити й зняти з вогню.

Фото: picantecooking.com

6) Смажену рум'яну картоплю з пательні одразу перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб той увібрав зайвий жир, посолити й залишити на 1-2 хвилини.

7) У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки й добре вимішати.

Фото: picantecooking.com

7) На велику тарілку смугами викласти: печінку, цибулю, огірки, картоплю, печериці та кріп. Рівномірно полити салат заправкою й приправити чорним свіжозмеленим перцем.

Фото: picantecooking.com

Подавати одразу ж!

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація