Шаурма з яловичиною по-домашньому

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цю страву вигадали на Близькому Сході, але прийшлася вона до смаку і прискіпливим європейцям, і досить вибагливим азіатам.

Кебаб, донер, шаурма — як тільки не називають закручену у тугий рулет суміш м'яса та овочів у різних країнах. І це лише підкреслює, що страва, яку вигадали на Близькому Сході, прийшлася до смаку і прискіпливим європейцям, і досить вибагливим азіатам. Українців шаурма теж підкорила.

Коли проходжу повз вертели з нанизаним м'ясом, яке хлопці-кухарі майстерно загортають у лаваші, обливаюся слиною. Але купити шаурму на вулиці, до того ж у спеку навіть не ризикую. Проте приготувати такий собі бутерброд по-східному може кожен.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 листи лаваша (25х25 см);
  • 400 г яловичого фаршу;
  • 200 г твердого сиру;
  • 100 г майонезу;
  • 50 г гострого томатного соусу або кетчупу;
  • 2-3 солоних огірки;
  • 1 стиглий помідор;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л яблучного оцту;
  • листя салату;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль та перець за смаком.

Час приготування: 60 хвилин.

Шаурма, для блогів_1
фото: Bene Gusto

ПРИГОТУВАННЯ ПОКРОКОВО:

1. Фарш посолити та поперчити, добре перемішати. Розділити м'ясо на дві рівні частини і сформувати котлети. Запікати в духовці за температури 180°C протягом 20-30 хвилин (час приготування залежить від розміру вашої котлети).

2. У цей час готуємо соус і начинку. Для початку тонкими півкільцями треба нарізати цибулю, залити її яблучним оцтом і залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Коли цибуля замаринується, злити рідину.

3. Помідор і мариновані огірки нарізати тонкими слайсами. Сир натерти на великій тертці. У підготовлений майонез, який, до слова, можна приготувати вдома, додати, пропущений через прес зубчик часнику. Добре перемішати.

4. Збираємо наш кебаб. Розстеляємо лист лаваша, змащуємо невеликою кількістю майонезу, посипаємо тертим сиром. В довільному порядку укладаємо салат, цибулю, помідор, огірки, котлету і залишки сиру. Додаємо соус за смаком. Загортаємо шаурму у тугий рулет. Щоб начинка краще трималася всередині, нижній край лаваша можна підгорнути всередину перед закручуванням.

5. Розігріваємо пательню. Можна використовувати гриль або звичайну з пласким дном. Викладаємо на суху розігріту пательню нашу шаурму. Тримаємо пару хвилин з кожного боку, щоб лаваш трохи підсох і зарум'янився. Зверніть увагу, масло додавати не потрібно.

Порада. Якщо плануєте їсти шаурму не одразу, під час складання соус краще не додавати, оскільки лаваш рoзкисне. В такому різі можете використовувати соус перед вживанням.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції