Аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко.
Коли немає часу робити складні десерти, а хочеться чогось смачненького та солодкого до чаю, шоколадні маффіни завжди виручають. Особисто я дуже люблю цей рецепт і запевняю: аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко. Тож тримайтеся!
Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 200 мл молока;
- 100 г цукру;
- 100 г в'яленої вишні;
- 45 г вершкового масла;
- 1 плитка чорного шоколаду;
- 2 чайні ложки розпушувача (можна замінити 0,5 ч.л. соди);
- 1 яйце.
Приготування покроково:
1. Шоколад і масло розтопити на водяній бані.
2. Коли суміш трохи охолоне, додати яйце і молоко. Добре перемішати.
3. В окремій мисці з'єднати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і добре перемішати.
4. У суху суміш додати рідкі інгредієнти і акуратно перемішати, підіймаючи суху суміш знизу миски. Не намагайтеся зробити масу однорідною, залиште невеликі грудочки, головне, щоб у тісті не було сухого борошна.
5. Додайте в'ялену вишню і ще раз перемішайте.
6. У форму для випікання мафінів або кексів розкладіть паперові формочки і наповніть їх тістом до краю. Мафін вийде пухким та високим, але не хвилюйтеся, тісто не втече.
7. Випікати 15-20 хвилин за температури 205°C. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Порада: замість вишні можна взяти цукати, журавлину, або будь-які свіжі або заморожені фрукти, які попередньо варто 5-10 хвилин проварити в каструльці з цукром і злити зайву рідину.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!
Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!