Шоколадні мафіни з вишнею

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко.

Коли немає часу робити складні десерти, а хочеться чогось смачненького та солодкого до чаю, шоколадні маффіни завжди виручають. Особисто я дуже люблю цей рецепт і запевняю: аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко. Тож тримайтеся!

Час приготування: 40 хвилин.

Інгредієнти: 

  • 200 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 100 г в'яленої вишні;
  • 45 г вершкового масла;
  • 1 плитка чорного шоколаду;
  • 2 чайні ложки розпушувача (можна замінити 0,5 ч.л. соди);
  • 1 яйце.

Приготування покроково:

1. Шоколад і масло розтопити на водяній бані.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_3
фото: Bene Gusto

2. Коли суміш трохи охолоне, додати яйце і молоко. Добре перемішати.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_5
фото: Bene Gusto

3. В окремій мисці з'єднати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і добре перемішати.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_6
фото: Bene Gusto

4. У суху суміш додати рідкі інгредієнти і акуратно перемішати, підіймаючи суху суміш знизу миски. Не намагайтеся зробити масу однорідною, залиште невеликі грудочки, головне, щоб у тісті не було сухого борошна.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_7
фото: Bene Gusto

5. Додайте в'ялену вишню і ще раз перемішайте.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_8
фото: Bene Gusto

6. У форму для випікання мафінів або кексів розкладіть паперові формочки і наповніть їх тістом до краю. Мафін вийде пухким та високим, але не хвилюйтеся, тісто не втече.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_9
фото: Bene Gusto

7. Випікати 15-20 хвилин за температури 205°C. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.

Шоколадні мафіни з вишнею, для блогів_1
фото: Bene Gusto

Порада: замість вишні можна взяти цукати, журавлину, або будь-які свіжі або заморожені фрукти, які попередньо варто 5-10 хвилин проварити в каструльці з цукром і злити зайву рідину.

Відеоверсія рецепту: 

Смачного!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції