Шоколадно-вершкове морозиво за 5 хвилин

Шоколадно-вершкове морозиво за 5 хвилин

Фото: juliya_levicka/ТСН.Блоги

Це геніально простий десерт, для якого вам знадобиться лише три інгредієнти.

Готувати таке шоколадно-вершкове морозиво надзвичайно просто. Перед замороженням у збиті вершки із згущеним молоком можете додати какао, кориці, лимонної чи апельсинової цедри, карамелі, горішків або горіхової пасти, будь-якого джему — і заморозити.

Не додавайте лише свіжого соку чи фруктів до морозива — бо неприємно хрумтітимуть — вода в них візьметься кристалами. А от джем буде гарною ідеєю. Або ж уварене фруктове пюре. Я ж готувала шоколадне морозиво — моє улюблене.

Вам знадобиться:

  • 500 г вершків 33% жирності;
  • 300 г згущеного молока;
  • 100 г чорного шоколаду.
Фото: instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. Продукти мають бути дуже холодними. Виливаєте вершки і згущене молоко у миску і збиваєте на найбільшій швидкості міксера.

2. Розтоплюєте шоколад із 3 столовими ложками вершків у мікрохвильовці. 10 секунд топите на найбільшій потужності, перемішуєте — ставите ще на 10 секунд. І так поки маса вся не розтане.

3. Перед тим, як додавати її до вершків, переконайтеся, що температура шоколаду не вища за кімнатну. Якщо гарячіша, додайте кілька ложок вершкової суміші і перемішайте. І вже потім додавайте шоколад у вершки.

4. Гарно все перемішайте. Я додала ще 50 г амаретто і пару ложок вишневого джему. Ставите у морозилку на кілька годин, я зазвичай ставлю на ніч — і все. Смакота готова.

Фото: instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka

Повʼязані теми:

Наступна публікація