Шпинат запечений з вершками

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця ніжна страва особливо смакуватиме поціновувачам легких, але ситних сніданків.

За вікном весняніє, і бабусі активно розпродують вирощене добро. Якщо ж у вас самих цього зеленого листя навалом — ще краще. Нумо вітамінізуватися.

Я днями придбала свіженького шпинату і згадала, що давно не готувала свій улюблений легкий та ситний сніданок. Якщо ви теж поціновувачі зеленого і ситного — це ваша страва. Ніжний шпинат у вершках із солоним сиром та яйцем — дасть зарядитися на півдня мінімум.

Вам знадобиться:

  • великий пучок шпинату;
  • 200-250 г вершків (краще брати жирність 30%);
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру (дорблю, пармезан, або який вам до смаку);
  • сіль та перець за смаком.
Шпинат, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. Розігріваєте духовку до 180.

2. Поки гріється, берете великий пучок шпинату, миєте, ріжете великими шматками.

3. Кладете на розігріту пательню з вершковим маслом і пару хвилин тушкуєте, поки він не втратить форму.

4. Заливаєте 200-250 г вершків, солите, перчите, тушкуєте ще пару хвилин.

Шпинат, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

5. Викладаєте у порційні форми для запікання, десь до половини. Соусу має вистачити на 4-5 штук.

6. Заливаєте зверху яйцем, посипаєте улюбленим сиром, ставите до духовки на 10 хвилин, якщо любите рідкі жовтки, а якщо зготовані — на 15.

Шпинат, для блогів_4
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції