Швидке вівсяне печиво з вишнею та шоколадом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей оригінальний та ароматний десерт наповнить ваш дім затишком та надасть осені нових барв.

Прохолодною осінню хочеться закутатися в ковдру, прихопивши гарячий шоколад, смачне печиво та цікаву книжку. Тож розкажу вам, як швидко приготувати вівсяне печиво з вишнею, яке надасть осені нових барв.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 130 г пшеничного борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 60 г цукру;
  • 50 г в'яленої вишні;
  • 1/2 плитки чорного шоколаду;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • 1/2 ч. л кориці;
  • дрібка солі;
  • мигдаль для прикраси.
Вівсяне печиво, для блогів_2
фото: Bene Gusto

Приготування покроково:

1. Розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску, всипаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо дві-три хвилини міксером на середніх обертах. Коли маса посвітлішає, додаємо яйце та дрібку солі. Продовжуємо збивати ще хвилину.

2. За допомогою кавомолки подрібнюємо 2/3 вівсяних пластівців. Якщо такої можливості немає, можна взяти вівсяне борошно та пластівці в пропорції 70/30. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно, вівсяне борошно, вівсяні пластівці та корицю. Добре перемішуємо.

3. У миску з яєчно-масляною сумішшю додаємо сухі інгредієнти та добре перемішуємо за допомогою лопатки. Коли всі інгредієнти поєднаються, додаємо в'ялену вишню і рубаний шоколад. Рівномірно розподіляємо їх у тісті.

4. З тіста формуємо кульки і притискаємо їх в долонях, формуючи округле печиво. За бажанням можна прикрасити мигдалем або іншими горіхами. Викладаємо печиво на деко. Випікаємо за температури 180°C протягом 25-30 хвилин. Вівсяне печиво готове.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції