Швидкий полуничний десерт

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Завдяки цьому десерту можна сповна насолодитись свіжим смаком полуниці.

Десерт можна було б назвати "полуничним тірамісу", але все набагато простіше, швидше і ягідніше. Це ідеальний десерт для насолоди свіжим смаком полуниці.

Якщо немає маскарпоне, збивайте просто більшу кількість вершків. Смак вийде інакшим, але теж буде смачно. Так десерт буде просто пухкішим.

До речі, щоб було зовсім швидко (а я робила цей десерт паралельно готуючи вечерю, все було експромтом і треба було швидко), можна збивати маскарпоне з вершками і цукром разом, в одному посуді. Але, якщо не поспішаєте, краще збийте вершки та маскарпоне окремо одне від одного. Так крем вийде об'ємнішим.

Що стосується алкоголю в десерті, його можна не додавати, але кілька ложок ароматного лікеру робилять цей десерт вишуканим, хоч і "дорослим". (Для порції доньки я відібрала трохи полуниці після змішування з медом і м'ятою, лише потім в загальну порцію додала алкоголь).

І ще одне, замість м'яти можна використовувати базилік. Тоді десерт взагалі буде, можна сказати, новаторським.

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г маскарпоне;
  • 200 мл вершків 30%;
  • 60 г цукру;
  • 20 г січеного мигдалю;
  • 12 шт. печива савоярді;
  • м'ята для прикрашання.

 Для полуниць:

  • 500 г полуниць, розрізати на 4 частини кожну;
  • 2 ст. л. апельсинового лікеру (можна замінити іншим міцним алкогольним напоєм або не додавати);
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 гілочки м'яти, тільки листя, дрібно порізати.

Приготування:

1) Змішати всі інгредієнти для полуниць і залишити на 10-15 хвилин (полуниці пустять трохи соку).

Полуничний десерт, для блогів_1
picantecooking.com

2) Мигдаль підрум'янити на сухій пательні.

Полуничний десерт, для блогів_4
picantecooking.com

3) Вершки з цукром і маскарпоне збити до стійких піків. Можна збивати також окремо і потім змішати.

Полуничний десерт, для блогів_6
picantecooking.com

4) На дно піалок, або іншого сервірувального посуду викласти трохи крему, так щоб розкласти половину від загальної кількості. Зверху роздрібнити по 3 шт. печива на кожну порцію.

Полуничний десерт, для блогів_7
picantecooking.com

5) На печиво викласти полуницю, залишити лише 1/4 від загальної кількості. Полити печиво соком, який пустили ягоди.

Полуничний десерт, для блогів_8
picantecooking.com

6) На полуниці викласти решту крему і вже на нього викласти решту полуниць. Посипати мигдалем і прикрасити м'ятою.

Полуничний десерт, для блогів_9
picantecooking.com

7) Поставити на 15 хвилин до холодильника. Подавати можна одразу, але якщо десерт постоїть, він стає смачнішим. З’їсти його слід протягом 2-х годин, бо ягоди почнуть марніти.

Полуничний десерт, для блогів_3
picantecooking.com

Смачних вам експериментів і солодкого полуничного сезону!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції