Смажений оселедець з соусом із хроном

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Натертий сіллю та коріандром, з ароматним сметанним соусом та хрусткою цибулею — він дуже смачний.

Оселедець — риба доступна й усім нам знайома. Щоправда, далеко не всі пробували її в іншому вигляді, окрім як солоному чи маринованому. Пропоную приготувати смаженого оселедця, натертого сіллю та меленим коріандром, який так ушляхетнює смак цієї корисної риби. А до нього подати сметанний соус з хроном та хрусткою цибулею. Буде дуже смачно!

Передусім, параноїкам напишу, що з вашим кишківником буде все добре після споживання риби зі сметанним соусом. Міф та переляк щодо наслідків вживання риби разом з молочними продуктами, який існує в Україні (я ніде більше не зустрічала такого страху) може стати реальністю лише з молочними продуктами, а не кисломолочними, до яких відноситься сметана. Сама ж я не раз пила молоко після риби і ще жодного разу не мала наслідків. У будь-якому разі чим менше усіляких забобонів та страхів в житті, тим легше жити. А оселедець зі сметанним соусом дійсно дуже смачний.

І ще хочу написати про смаження. Я практично ніколи не обкачую рибу в борошні перед смаженням. Я люблю смак якісної риби, чистий смак, не спотворений борошном. Якщо добре розігріти пательню, з достатньою кількістю олії, то непотрібно ніякого борошна. І так буде хрустко та смачно!

Важливо, щоб пательня і олія у ній були добряче розігріті. А вже коли виклали оселедці, то смажити її на середньому вогні, з обох сторін до готовності. Це потрібно, щоб шкірочка не приклеїлась до пательні і щоб риба не вбирала багато олії та гарно рум'янилась. Якщо смажите рибу шматками, то краще смажити її швидко, на доволі сильному вогні (вкотре повторюю, що риба не любить повільного томління). А якщо цілою, то смажити слід на помірному вогні, щоб вона досмажилась до готовності — коли шкірочка буде рівномірно рум'яною. Але викладати рибу все одно потрібно на добре розігріту пательню і вже після того регулювати вогонь.

Для приготування соусу я спочатку поливаю цибулю окропом. Це потрібно, щоб цибуля втратила свою пікантність, але зберегла хрусткість. Навіть попри свою любов до гостроти та аромату цибулі, я вважаю, що у цьому соусі вона недоречна. Тут хрін грає головну смакову роль, а цибуля створює приємну консистенцію.

Інгредієнти:

  •  2 свіжі чи розморожені оселедці, випотрошити й добре помити;
  •  1 ч.л. солі;
  •  2 ч.л. меленого коріандру;
  •  рослинна олія для смаження.

Для соусу:

  •  150 мл сметани;
  •  1/2 цибулини, порізати кубиками;
  •  2 ст.л. лимонного соку;
  •  1 ст.л. готового хрону;
  •  1 ч.л. цукру;
  •  1/2 ч.л. солі.

Для приготування потрібно:

1) Оселедці обсушити паперовим рушником, в кожному зробити по три поперечні розрізи з обох боків. Ретельно натерти рибу сіллю та коріандром, не забуваючи про черевну порожнину.

смажений оселедець, для блогів_1
picantecooking.com

2) У великій пательні для риби чи просто з великим діаметром розігріти рослинну олію в такій кількості, щоб дно пательні було повністю не покрите. Викласти рибу й смажити на середньому вогні, поки нижній бік добре підрум'яниться.

смажений оселедець, для блогів_3
picantecooking.com

3) Перевернути оселедці на інший бік і смажити до готовності.

смажений оселедець, для блогів_4
picantecooking.com

4) Поки риба смажиться, приготувати соус. Для цього цибулю помістити в невелике сито й полити окропом. Сполоснути під холодною проточною водою й покласти у глибоку миску. Додати решту інгредієнтів для соусу й добре перемішати.

смажений оселедець, для блогів_6
picantecooking.com

5) Перекласти рибу на сервірувальний посуд. Соус перекласти у соусницю.

смажений оселедець, для блогів_5
picantecooking.com

Подавати смажених оселедців гарячими, одразу ж. Ідеальним гарніром до таких оселедців буде печена чи смажена картопля, до якої відмінно пасує й такий сметанний соус з хроном.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції