Солона карамель: ідеальний додаток

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це один з тих нехитрих додатків, який зробить будь-який десерт неперевершеним.

Ірис "Киць-киць". Пам’ятаєте такі цукерки? На нашій кухні була груба і я, натягавши таємно від мами ірисок, клала їх на гарячу поверхню пічки — вони плавилися і робилися приємно тягучими. Ну просто як жуйки, які тоді були в дефіциті. Приємно було відгризти шматочок і потягнути довгу карамельну нитку.

Хочете чогось подібного? Тоді пропоную вдосконалений варіант ірисок — солону карамель. Крім того, це один з додатків, який попри свою нехитрість зробить будь-який десерт неперевершеним, і ви з’їсте його з величезним задоволенням, ще й добавки попросите. З солоною карамеллю можна робити макаронси, поливати морозиво, оладки і млинці, заливати нею торт, просочувати бісквіт, варіацій — мільйон! А приготування при цьому дуже просте і не забере багато часу.

Солона карамель, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Вам знадобиться:

  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 30 г води;
  • 100 г вершків 33% жирності;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Приготування:

1. Воду і цукор покладіть у сотейник із товстим дном. Поставте на плиту і варіть, поки не отримаєте рідину кольору міцного чаю. Сироп в жодному разі не розмішуйте ложкою чи чимось іншим. Рівномірне коричневіння робіть, рухаючи сотейником із боку в бік.

2. Вершки розігрійте, щоб вони були гарячі. Коли сироп набуде потрібного кольору, влийте туди вершки. Обережно, у ньому будуть утворюватись бульбашки, які, лускаючись, стрілятимуть у вас, тож краще варіть карамель к рукавичках. Як додасте всі вершки — перемішайте.

3. Коли карамель перестане пускати булькбашки — додайте сіль і перемішайте.

4. Додайте порізане на кубики вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

5. Дайте покипіти кілька хвилин. Карамель готова, коли ви капнете нею у склянку з холодною водою, і вона не розпливеться, а триматиме свою форму.

6. Готову карамель перебийте блендером кілька хвилин. Лишайте вистигнути і їжте! Зберігається вона в холодильнику дуже довго, може і пару місяців. Але запевняю вас — вона там надовго не затримається.

Солона карамель, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції