Соус бешамель на бульйоні

Він настільки простий у приготуванні, що впорається з ним навіть недосвідчений кулінар.

Це найголовніший білий соус в усьому світі. Назва у нього злегка хитромудра, від чого може здатися, що готувати його дуже складно. Насправді ж він настільки простий у приготуванні, що з цим впорається навіть недосвідчений кулінар.

Є кілька способів його приготування, але зазвичай за основу використовують молоко. Але сьогодні ми приготуємо з вами не зовсім звичайний соус бешамель, використовуючи ароматний яловичий бульйон і ніжні вершки. Обіцяю — це буде любов.

Час підготовки — 30 хвилин.

Час приготування  7 хвилин.

Вам знадобиться:

Для бульйону:

  • телячі ребра — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • корінь селери — 1/4 шт.;
  • духмяний перець — 3 горошини;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль та перець за смаком.

Для соуса:

  • вершкове масло — 50 г;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • мускатний горіх — 1 дрібка;
  • вершки (33%) — 100 мл.

Приготування:

1. Цибулину, моркву і чверть кореня селери очистіть і наріжте великими шматками. Викладіть їх в каструлю разом з 400 г телячих ребер, лавровим листом і запашним перцем. Залийте водою і варіть на середньому вогні, знімайте піну, посоліть за смаком. Чим довше ви будете варити бульйон, тим він в результаті вийде більш насиченим. Готовий бульйон процідіть, щоб соус вийшов однорідним.

Соус бешамель, для блогів_2
klopotenko.com

2. На пательні або в сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла. Топіть масло на самому маленькому вогні, щоб воно не пригоріло.

Соус бешамель, для блогів_3
klopotenko.com

3. Додайте до масла 2 ст. л. борошна, пасеруйте його і постійно перемішуйте до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини).

Соус бешамель, для блогів_4
klopotenko.com

4. Влийте в сотейник бульйон тонкою цівкою, постійно помішуючи суміш вінчиком, поки вона не стане однорідною.

Соус бешамель, для блогів_5
klopotenko.com

5. Додайте жирні вершки, продовжуючи ретельно розмішувати суміш вінчиком.

Соус бешамель, для блогів_6
klopotenko.com

6. Додайте мускатний горіх на кінчику ножа, посоліть і поперчіть соус за смаком.

Соус бешамель, для блогів_7
klopotenko.com

7. Перелийте готовий соус в соусник або відразу використовуйте для сервірування страви. Соус потрібно використовувати в гарячому або теплому вигляді. Бешамель ідеально доповнить відварні овочі та рибу, а також підійде для приготування запіканок або лазаньї.

Соус бешамель, для блогів_8
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції