Спіральне печиво з мигдалем та шоколадом

Спіральне печиво з мигдалем та шоколадом

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Це дуже ароматна та оригінальна випічка, яка готується надзвичайно просто та швидко. Головне, дотримуватися всіх рекомендацій.

Хоч в Мережі та різних кулінарних книжках є чимало рецептів подібного спірального печива, у більшості випадків воно просто цукрове, до частини якого додається какао. Хоч цукрове печиво смачне й самодостатнє, мені хотілось чогось менш звичайного і я його таким зробила. У результаті моє печиво вийшло дуже смачним, обидві його частини, як світла з чищеним мигдалем, так і насичено-шоколадна з какао, чорним шоколадом та цедрою апельсину, мають цікавий та ефектний вигляд і не менш вдало смакують.

Працювати з таким тістом нескладно, головне охолоджувати його потрібний час, але теж не надто довго, щоб ще не було кам'яним, бо буде дуже важко розкатати. А після не надто тривалого охолоджування, потрібно мінімум борошна, щоб його розкатати. Це все я пишу для того, щоб після того як ви поставите його до холодильника, не забули про нього.

Не бійтесь нарізати рулет з тіста ножем, він не розлізеться й не деформується. Головне, не возитись з тістом надто довго, оскільки воно розм'якне і важко буде його скручувати та різати. Якщо відчуваєте, що тісто надто м'яке і більше прогинається під ножем, ніж ріжеться, поставте його на 30 хвилин до холодильника й після того нарізайте.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 50 г домашнього ванільного цукру (або 1 пакетик магазинного ванільного цукру + 40 г звичайного цукру).

Для темного тіста:

  • 50 г шоколаду, дрібно посікти;
  • 15 г какао;
  • цедра 1-го апельсина, дрібно натерти.

Для світлого тіста:

  • 50 г меленого мигдалю (мигдалеве борошно), можна використати будь-які чищені горіхи.
Фото: picantecooking.com

Приготування:

1) У глибоку миску чи чашу планетарного міксера, помістити масло та обидва види цукру. Збити, доки масло почне біліти.

Фото: picantecooking.com

2) Продовжуючи збивати, ввести по одному яйця.

Фото: picantecooking.com

3) Додати борошно й вимішати все лопаткою або у планетарному міксері з насадкою "лопатка". Мішати до повного поєднання інгредієнтів, але не довше.

Фото: picantecooking.com

4) Шоколад розтопити на водяній бані.

Фото: picantecooking.com

5) Тісто зважити й відібрати половину за вагою в іншу миску (має бути приблизно 450 г тіста).

Фото: picantecooking.com

6) До одної частини тіста додати топлений шоколад, какао та цедру й добре вимішати так само лопаткою або у планетарному міксері.

Фото: picantecooking.com

7) До другої частини тіста додати мелений мигдаль. Добре вимісити тісто лопаткою.

8) Окремо загорнути два види тіста у харчову плівку. Поставити до холодильника на 1 годину охолоджуватись.

Фото: picantecooking.com

9) Після охолоджування тіста духовку розігріти до 180ᵒС. Дістати тісто з холодильника, по черзі розкатати, на присипаній борошном поверхні, надаючи йому форму прямокутника, приблизно 20х30.

Фото: picantecooking.com

10) Розкатувати так, щоб кожен прямокутник був приблизно ж таким за розміром. Скласти два прямокутники один на один, притиснути долонями в кількох місцях.

Фото: picantecooking.com

11) Обережно скрутити тісто у рулет за шириною й добре притиснути руками край тіста до основи рулету.

Фото: picantecooking.com

12) Гострим тонким ножем порізати тісто не надто тонкими кружечками. Викласти кружечки на деко, застелене пергаментом.

Фото: picantecooking.com

13) Вставити деко з печивом до розігрітої духовки й пекти, доки воно почне рум'янитись, 10-12 хвилин.

14) Дістати випячку з духовки й перекласти на решітку для вистигання, а якщо такої нема, то залишити його на деку до повного вистигання.

Фото: picantecooking.com

15) Зберігати спіральне печиво з мигдалем та шоколадом у ємності, що герметично замикається. Десерт чудово зберігається за кімнатної температури до 2-х тижнів.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація