Це дуже ароматна та оригінальна випічка, яка готується надзвичайно просто та швидко. Головне, дотримуватися всіх рекомендацій.
Хоч в Мережі та різних кулінарних книжках є чимало рецептів подібного спірального печива, у більшості випадків воно просто цукрове, до частини якого додається какао. Хоч цукрове печиво смачне й самодостатнє, мені хотілось чогось менш звичайного і я його таким зробила. У результаті моє печиво вийшло дуже смачним, обидві його частини, як світла з чищеним мигдалем, так і насичено-шоколадна з какао, чорним шоколадом та цедрою апельсину, мають цікавий та ефектний вигляд і не менш вдало смакують.
Працювати з таким тістом нескладно, головне охолоджувати його потрібний час, але теж не надто довго, щоб ще не було кам'яним, бо буде дуже важко розкатати. А після не надто тривалого охолоджування, потрібно мінімум борошна, щоб його розкатати. Це все я пишу для того, щоб після того як ви поставите його до холодильника, не забули про нього.
Не бійтесь нарізати рулет з тіста ножем, він не розлізеться й не деформується. Головне, не возитись з тістом надто довго, оскільки воно розм'якне і важко буде його скручувати та різати. Якщо відчуваєте, що тісто надто м'яке і більше прогинається під ножем, ніж ріжеться, поставте його на 30 хвилин до холодильника й після того нарізайте.
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 200 г вершкового масла кімнатної температури;
- 2 яйця;
- 200 г цукру;
- 50 г домашнього ванільного цукру (або 1 пакетик магазинного ванільного цукру + 40 г звичайного цукру).
Для темного тіста:
- 50 г шоколаду, дрібно посікти;
- 15 г какао;
- цедра 1-го апельсина, дрібно натерти.
Для світлого тіста:
- 50 г меленого мигдалю (мигдалеве борошно), можна використати будь-які чищені горіхи.
Приготування:
1) У глибоку миску чи чашу планетарного міксера, помістити масло та обидва види цукру. Збити, доки масло почне біліти.
2) Продовжуючи збивати, ввести по одному яйця.
3) Додати борошно й вимішати все лопаткою або у планетарному міксері з насадкою "лопатка". Мішати до повного поєднання інгредієнтів, але не довше.
4) Шоколад розтопити на водяній бані.
5) Тісто зважити й відібрати половину за вагою в іншу миску (має бути приблизно 450 г тіста).
6) До одної частини тіста додати топлений шоколад, какао та цедру й добре вимішати так само лопаткою або у планетарному міксері.
7) До другої частини тіста додати мелений мигдаль. Добре вимісити тісто лопаткою.
8) Окремо загорнути два види тіста у харчову плівку. Поставити до холодильника на 1 годину охолоджуватись.
9) Після охолоджування тіста духовку розігріти до 180ᵒС. Дістати тісто з холодильника, по черзі розкатати, на присипаній борошном поверхні, надаючи йому форму прямокутника, приблизно 20х30.
10) Розкатувати так, щоб кожен прямокутник був приблизно ж таким за розміром. Скласти два прямокутники один на один, притиснути долонями в кількох місцях.
11) Обережно скрутити тісто у рулет за шириною й добре притиснути руками край тіста до основи рулету.
12) Гострим тонким ножем порізати тісто не надто тонкими кружечками. Викласти кружечки на деко, застелене пергаментом.
13) Вставити деко з печивом до розігрітої духовки й пекти, доки воно почне рум'янитись, 10-12 хвилин.
14) Дістати випячку з духовки й перекласти на решітку для вистигання, а якщо такої нема, то залишити його на деку до повного вистигання.
15) Зберігати спіральне печиво з мигдалем та шоколадом у ємності, що герметично замикається. Десерт чудово зберігається за кімнатної температури до 2-х тижнів.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com