Свинячий шашлик: яке м'ясо обрати та як найкраще замаринувати

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такий шашлик неймовірно смакуватиме і буквально танутиме у роті.

Сезон пікніків ще триває, тому саме час спробувати новий маринад для м'яса. Багато хто думає, що для мангалу підходить лише ошийок, проте інші частини туші смакують набагато краще.

Для цього рецепту я брав так зване "яблучко" — найніжнішу частину свиного окосту, або простіше — задньої ноги. Воно не таке жирне, як ошийок, і коштує дешевше за вирізку. Ну а смак ви зможете оцінити самостійно. Головне гарно замаринували м'ясо, щоб воно буквально тануло у роті.

Секрет тут насправді простий: природня кислота, яку забезпечують сік цибулі, лимону та помідорів — у кислому середовищі м'ясо швидше набуває необхідної м'якості, руйнуючи волокна та роблячи його дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м'яса;
  • 3 великі цибулини;
  • 1-2 помідори;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • перець.

Відеорецепт:

Приготування покроково:

1. М'ясо споліскуємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими шматочками розміром приблизно 5х5 см.

Свинячий шашлик, для блогів_1
фото: Bene Gusto
Свинячий шашлик, для блогів_2
фото: Bene Gusto

2. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями товщиною до 0,5-1 см.

3. Викладаємо на дно миски чи каструлі шар м'яса, зверху солимо, перчимо за смаком і викладаємо зверху кільця цибулі і помідорів. Скроплюємо лимоном.

Свинячий шашлик, для блогів_3
фото: Bene Gusto
Свинячий шашлик, для блогів_4
фото: Bene Gusto

Повторюємо процедуру, доки не укладемо все м'ясо.

Свинячий шашлик, для блогів_6
фото: Bene Gusto

4. Накриваємо і ставимо в холодильник маринуватися мінімум на 8 годин.

Як розпалити багаття, думаю, ви знаєте. Далі смажемо м'ясо, наливаємо келих доброго вина та насолоджуємося смаком прекрасного шашлика у приємній компанії. 

Свинячий шашлик, для блогів_7
фото: Bene Gusto

Смачного!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції