Свинячий шашлик: яке м'ясо обрати та як найкраще замаринувати

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Свинячий шашлик: яке м'ясо обрати та як найкраще замаринувати

pixabay.com

Такий шашлик неймовірно смакуватиме і буквально танутиме у роті.

Сезон пікніків ще триває, тому саме час спробувати новий маринад для м'яса. Багато хто думає, що для мангалу підходить лише ошийок, проте інші частини туші смакують набагато краще.

Для цього рецепту я брав так зване "яблучко" — найніжнішу частину свиного окосту, або простіше — задньої ноги. Воно не таке жирне, як ошийок, і коштує дешевше за вирізку. Ну а смак ви зможете оцінити самостійно. Головне гарно замаринували м'ясо, щоб воно буквально тануло у роті.

Секрет тут насправді простий: природня кислота, яку забезпечують сік цибулі, лимону та помідорів — у кислому середовищі м'ясо швидше набуває необхідної м'якості, руйнуючи волокна та роблячи його дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м'яса;
  • 3 великі цибулини;
  • 1-2 помідори;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • перець.

Відеорецепт:

Приготування покроково:

1. М'ясо споліскуємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими шматочками розміром приблизно 5х5 см.

фото: Bene Gusto
фото: Bene Gusto

2. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями товщиною до 0,5-1 см.

3. Викладаємо на дно миски чи каструлі шар м'яса, зверху солимо, перчимо за смаком і викладаємо зверху кільця цибулі і помідорів. Скроплюємо лимоном.

фото: Bene Gusto
фото: Bene Gusto

Повторюємо процедуру, доки не укладемо все м'ясо.

фото: Bene Gusto

4. Накриваємо і ставимо в холодильник маринуватися мінімум на 8 годин.

Як розпалити багаття, думаю, ви знаєте. Далі смажемо м'ясо, наливаємо келих доброго вина та насолоджуємося смаком прекрасного шашлика у приємній компанії. 

фото: Bene Gusto

Смачного!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Наступна публікація