Святковий салат з ікрою та креветками

Святковий салат з ікрою та креветками

Фото: ТСН.ua

Ця страва обов'язково сподобається всім, хто полюбляє морепродукти.

Цей кольоровий салат з креветками та ікрою — для всіх, хто не байдужий до цих продуктів. Соковитий огірок, хрусткі крутони, ніжні перепелині яйця та ароматний кріп, вдало поєднуються з дрібними креветками та солоною ікрою. І це все під густою заправкою, подібною до голландського соусу, з тією різницею, що голландський соус менш кисліший й готується на основі масла, а не олії. І це дуже смачно!

Червона ікра — один з небагатьох продуктів, поза вівсянкою та іншими в'язкими кашами, який я не можу переконати полюбити свого чоловіка. Ні червону ікру, ні чорну — ніяку. (Чорну я й сама не полюбляю. Бракує мені аристократизму, щоб зрозуміти її смак, а в ікрі бракує соковитості).

Як би я не приправляла, подавала чи навіть готувала, у нього нутряна неприязнь, як і у моєї свекрухи. Звідти й ноги ростуть, адже в Польщі практично зовсім не їдять ікри, лиш поодиноко хтось десь.

Свекрусі ікра асоціюється з рибним жиром, який колись давали дітям, а чоловіку взагалі невідомо з чим, але з тим, що він точно не любить. А діти наші шалено люблять. І от з цим салатом я пов'язувала надії, що в такому поєднанні й так приправлений — чоловіку нарешті засмакує червона ікра.

На жаль, не сталося цього. Зате ми з дівчатами отримали величезне задоволення. Тому, якщо ікра та креветки — це ваше, впевнена, цей святковий салат вам обов'язково сподобається!

За бажанням, для салату можна використати консервовані креветки, так звані пресерви, але інші інгредієнти краще не змінювати. І не відходьте від соусу, коли поставите його на водяну баню, від загустіння до згортання — всього 10-20 секунд.

Інгредієнти:

  • 150 г салатної зелені (у мене маш-салат);
  • 100 г дрібних, варених, чищених креветок, морожені розморозити й промити холодною водою, обсушити;
  • 2 ст. л. червоної ікри;
  • 2 свіжих огірки, почистити, порізати кубиками;
  • 5 перепелиних яєць, відварити на твердо, почистити й розрізати кожне навпіл;
  • 2 скибки світлого хліба, порізати кубиками;
  • рослинна олія для скроплення хліба;
  • 1/4 пучка кропу, дрібно порізати.

Для соусу:

  • сік 1/2 лимону;
  • 1 яєчний жовток;
  • 70 мл оливкової олії;
  • сіль до смаку.

Приготування покроково:

1) Духовку розігріти до 180ᵒС. Кубики хліба викласти на деко в один шар й скропити олією. Посолити до смаку. Вставити до розігрітої духовки й підрум'янити.

Фото: picantecooking.com

2) У невеликій мисці збити жовток з лимонним соком та сіллю до однорідної консистенції. Розташувати миску з жовтком на водяній бані так, щоб дно миски не торкалось води. Збивати яєчну суміш прогріваючи, доки жовтки почнуть злегка загусати. Тонкою цівкою, влити оливкову олію, продовжуючи збивати вінчиком до загусання соусу й зняти з водяної бані. Якщо соус вийшов надто густим, додати ще лимонного соку та трішки води.

Фото: picantecooking.com

3) На сервірувальну тарілку викласти салатну зелень та рівномірно розподілити огірки.

Фото: picantecooking.com

4) Далі полити салат 1/3 соусу й викласти зверху креветки.

Фото: picantecooking.com

5) Потім рівномірно розкласти перепелині яйця, посипати салат грінками й полити рештою заправки. На салат викласти зернятка ікри й посипати все кропом. Трішки посолити й подавати.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація