Теплий салат зі стейком і пряною заправкою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така страва виходить дуже ситною і гарантує заряд енергії на увесь день.

Соковито, поживно і корисно. Салат у поєднанні зі стейком стає повноцінним обідом, а не простим перекусом. Така страва дуже ситна і гарантує заряд енергії на увесь день.

Інгредієнти:

  • 1 телячий стейк;
  • 150 г салатного листя;
  • 5-6 помідорів чері;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ч. л. коричневого цукру або меду;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • мелений перець за смаком;
  • дрібка солі.
Салат із стейком, для блогів_2
instagram.com/alonka_good

Приготування:

1. Насамперед слід приготувати заправку для салату, яка водночас стане чудовим маринадом для стейка. У невеликій глибокій мисці змішати соєвий соус, сік лимона, оливкову олію, насипати цукор або додати мед, видавити часник, посолити і поперчити. Змішати до однорідної консистенції.

2. Третю частину заправки перелити до соусниці, а в решті суміші обмокнути м’ясо і залишити маринуватися в мисці на 1 годину, попередньо накривши його харчовою плівкою.

3. Коли м'ясо замаринується, його потрібно посмажити. Для цього треба добре розігріти на великому вогні суху пательню і викласти на неї м’ясо. Обсмажити стейк з кожного боку по 4 хвилини. Під час приготування пательню необхідно регулярно струшувати, щоб м'ясо не прилипало до її поверхні.

4. Потім стейк зняти з вогню і загорнути у фольгу, дати йому трохи часу "відпочити". Паралельно можна підготувати салат до подачі. Помити і просушити листя, викласти його на велику тарілку, побризкати заправкою. Помідори чері розрізати навпіл або на четвертинки і додати зверху.

5. Тепер потрібно дістати м’ясо з фольги і нарізати тонкими скибками. Воно має вийти дуже соковитим і м’яким. Шматочки стейка залишилося розкласти на салатне листя і страва готова.

Салат із стейком, для блогів_1
instagram.com/alonka_good

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/alonka_good

Залиште свій коментар

Вибір редакції