Вечеря на двох за 50 грн: паста з беконом та томатно-базиліковим соусом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Страва вийде ароматною та поживною, а її приготування забере не більше півгодини.

Смачно поїсти, витратити мінімум грошей та часу на це — що може бути краще. Саме тому я вирішила написати серію блогів із рецептами недорогих страв. Правила прості: вартість вечері на двох не має перевищувати 50 гривень. До загальної суми не буду враховувати спеції, олію та інгредієнти, які додаються опціонально — на власний смак. Гайда на кухню!

Сьогодні будемо готувати ароматну пасту з томатно-базиліковим соусом та беконом. Якщо бути відвертою — еталонні м’ясисті та солодкі помідори дісталися мені задарма. Тому і вам раджу "потрусити" рідних, друзів та колег — може, в когось якраз лежать зайві овочі. На випадок, якщо вдача вас омине — вартість томатів я додала.

Час на підготовку та приготування: 25 хвилин

Продукти:

  • пачка пасти — 400 г (16 грн);
  • бекон — 100 г (13 грн);
  • помідори — 700 г (10 грн);
  • базилік — пучок (10 грн);
  • гострий перець — 1 шт. (1 грн) за бажанням;
  • часник — 3 зубчики (стільки не купиш, звісно, але голівка зараз коштує близько 2 грн);
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сіль, цукор, духмяний перець до смаку.
паста з базиліком і беконом, для блогів
ТСН.ua

Для початку треба закип’ятити воду, промити овочі та базилік та почистити часник. На помідорах з обох боків зробити надрізи хрестиком, а після цього залити окропом на 2-3 хвилини. Тепер з томатів буде дуже легко зняти шкірку.

Бекон нарізати на невеличкі шматочки — у 2 см завширшки. Найзручніше це робити, якщо скласти смужки бекону одна на одну і просто порізати ножицями. Після цього покласти його на розпечену пательню разом із зубчиками часнику (попередньо трошки причавіть його ножем) і додати 2 столові ложки рослинної олії.

Коли бекон обсмажиться до золотистої скоринки і стане хрумким, — витягуємо його, а розтоплений жир та олію з часником залишаємо у пательні. Туди кладемо нарізані крупними кубиками очищені томати, листя базиліка та шматочки гострого перцю. Він буде не таким пекучим, якщо витягти з нього насіння.

Поки соус булькотить на слабкому вогні — ставимо варитися пасту. У моєму випадку це були "метелики" з борошна твердих сортів. Варити їх слід у підсоленому окропі 7-8 хвилин.

Повертаємося до соусу. Додаємо до томатів, часнику, перцю та базиліка за смаком сіль, цукор та маленьку дрібку подрібненого духмяного перцю. Дбайливо все перемішуємо і куштуємо — додаємо спеції, якщо чогось не вистачає. Томатно-базилікова суміш має уваритися до густини, близької до тієї, що має магазинний кетчуп. Після цього її треба збити у блендері до однорідності, а потім повернути назад у пательню.

Відварену до стану "аль денте" пасту (щоб  була м’яка зовні і трошки тверда всередині) відкинути на друшляк і висипати у соус. Перемішуючи, готувати ще кілька хвилин, щоб кожен "метелик" огорнувся у томатно-базилікову суміш і став смачним та духмяним.

Взагалі-то, це все. Тепер дбайливими ручками перекладаємо пасту у тарілки і прикрашаємо тим, що є.

паста з базиліком і беконом, для блогів
ТСН.ua

А якщо у вас в холодильнику є хоча б крихітний шматочок сиру — натріть його та насипте зверху. Та навіть без нього страва чудова — ароматна, апетитна і поживна.

Смачного, ощадливі мої!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції