Великодній салат з овочами та шинкою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей салат стане окрасою святкового столу, адже він має ідеальну смакову гамму та вишукану подачу.

Ароматний огірок, соковитий шпинат, ситна шинка, ніжні яйця, хрусткі грінки та редиска й злегка пікантна зелена цибуля — все це поєднується у дуже яскравий весняно-великодній салат. А великодній тому, що яєць там чимало і відіграють вони значну роль для загальної смакової гами.

Ідея приготування такого салату виникла під час спогадів про наші улюблені сімейні весняні канапки, що спонтанно вигадав мій чоловік і ми вже багато років щовесни їх готуємо. Цей салат, як їхнє відображення. Подібні інгредієнти, лише спосіб подачі інший. А спосіб подавання запозичений з одного найулюбленішого салату серед читачів кулінарного сайту Picantecooking, американського Кобб-салату.

Так викладені інгредієнти мають вишуканий та святковий виигляд. Набагато цікавіше ніж просто накидані до глибокої миски й вимішані з заправкою. Адже естетика подавання страв має не менше значення ніж їхній смак, чи не так?

Такий великодній салат можна готувати й зі звичайними курячими яйцями, порізавши їх великими шматками. А його можна робити навіть з залишками великодніх крашанок та писанок. І замість шинки можна використати улюблену варену ковбасу тощо. А шпинат замінити соковитим та хрустким салатом айсберг.

Можливості експериментувати безліч! Тому сміливо беріться до роботи. Впевнена, він засмакує усім рідним. Мої діти були у захваті від нього, як старша 9-річна донька, так і молодша 2-річна.

Великодній салат_1
picantecooking.com

Інгредієнти:

  • 1 довгий огірок, почистити, порізати великими кубиками;
  • 1 пучок (8-10 шт.) редиски, порізати кружечками;
  • 150 г улюбленої шинки, порізати великими кубиками;
  • 1/2 пучка зеленої цибулі, не надто дрібно порізати;
  • 10 перепелиних яєць, зварити круто, почистити, розрізати кожне навпіл;
  • 1/2 пучка листя молодого шпинату, добре вимити, обсушити та відірвати плодоніжки;
  • 2 скибки улюбленого хліба, порізати великими кубиками;
  • рослинна олія для смаження хліба;
  • сіль до смаку;
  • чорний свіжомелений перець до смаку.

Для заправки:

  • 100 г майонезу;
  • 60 мл маринаду з маринованих огірків.

Приготування:

1) Інгредієнти для заправки вимішати в глибокій мисці.

Великодній салат_2
picantecooking.com

2) У великій пательні розігріти невелику кількість рослинної олії. Викласти кубики хліба й добре підрум'янити з усіх боків. Посолити до смаку.

Великодній салат_3
picantecooking.com

3) На велику пласку тарілку викласти по черзі: огірок, редиску, шпинат, грінки, яйця, шинку та зелену цибулю.

Великодній салат_4
picantecooking.com

4) Полити великодній салат заправкою, посолити до смаку, приправити свіжозмеленим чорним перцем.

Великодній салат_5
picantecooking.com

Подавати одразу ж!

Дивіться відеорецепт приготування великоднього салату:

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції