Великодній салат з овочами та шинкою

Великодній салат з овочами та шинкою

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Цей салат стане окрасою святкового столу, адже він має ідеальну смакову гамму та вишукану подачу.

Ароматний огірок, соковитий шпинат, ситна шинка, ніжні яйця, хрусткі грінки та редиска й злегка пікантна зелена цибуля — все це поєднується у дуже яскравий весняно-великодній салат. А великодній тому, що яєць там чимало і відіграють вони значну роль для загальної смакової гами.

Ідея приготування такого салату виникла під час спогадів про наші улюблені сімейні весняні канапки, що спонтанно вигадав мій чоловік і ми вже багато років щовесни їх готуємо. Цей салат, як їхнє відображення. Подібні інгредієнти, лише спосіб подачі інший. А спосіб подавання запозичений з одного найулюбленішого салату серед читачів кулінарного сайту Picantecooking, американського Кобб-салату.

Так викладені інгредієнти мають вишуканий та святковий виигляд. Набагато цікавіше ніж просто накидані до глибокої миски й вимішані з заправкою. Адже естетика подавання страв має не менше значення ніж їхній смак, чи не так?

Такий великодній салат можна готувати й зі звичайними курячими яйцями, порізавши їх великими шматками. А його можна робити навіть з залишками великодніх крашанок та писанок. І замість шинки можна використати улюблену варену ковбасу тощо. А шпинат замінити соковитим та хрустким салатом айсберг.

Можливості експериментувати безліч! Тому сміливо беріться до роботи. Впевнена, він засмакує усім рідним. Мої діти були у захваті від нього, як старша 9-річна донька, так і молодша 2-річна.

Фото: picantecooking.com

Інгредієнти:

  • 1 довгий огірок, почистити, порізати великими кубиками;
  • 1 пучок (8-10 шт.) редиски, порізати кружечками;
  • 150 г улюбленої шинки, порізати великими кубиками;
  • 1/2 пучка зеленої цибулі, не надто дрібно порізати;
  • 10 перепелиних яєць, зварити круто, почистити, розрізати кожне навпіл;
  • 1/2 пучка листя молодого шпинату, добре вимити, обсушити та відірвати плодоніжки;
  • 2 скибки улюбленого хліба, порізати великими кубиками;
  • рослинна олія для смаження хліба;
  • сіль до смаку;
  • чорний свіжомелений перець до смаку.

Для заправки:

  • 100 г майонезу;
  • 60 мл маринаду з маринованих огірків.

Приготування:

1) Інгредієнти для заправки вимішати в глибокій мисці.

Фото: picantecooking.com

2) У великій пательні розігріти невелику кількість рослинної олії. Викласти кубики хліба й добре підрум'янити з усіх боків. Посолити до смаку.

Фото: picantecooking.com

3) На велику пласку тарілку викласти по черзі: огірок, редиску, шпинат, грінки, яйця, шинку та зелену цибулю.

Фото: picantecooking.com

4) Полити великодній салат заправкою, посолити до смаку, приправити свіжозмеленим чорним перцем.

Фото: picantecooking.com

Подавати одразу ж!

Дивіться відеорецепт приготування великоднього салату:

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація