Весняний салат з копченою скумбрією

Весняний салат з копченою скумбрією

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Цей салат смакуватиме навіть тим, хто не надто полюбляє скумбрію. Її смак тут дуже вдало балансується та зм'якшується.

Весняний салат з копченою скумбрією сподобається усім любителям багатих, комплексних салатів. Особливо слід відзначити скумбрію гарячого копчення. Вона тут відіграє основну смакову роль і в цьому салаті її можна пізнати по-новому. Вона не така виразна, а її особливий аромат гармонійно доповнюється цедрою лимона, свіжим хрустким огірком та весняною зеленню. До того ж такий салат — це ще один спосіб використати варені яйця в незвичайний спосіб.

Особливих нюансів приготування салату немає — слід просто все викласти шарами. І бажано не давати цьому салату надто довго стояти перед подаванням на стіл, адже як шпинат чи листовий салат, так і овочі, швидко втрачають свою свіжість.

До речі, весняний салат з копченою скумбрією можна робити навіть якщо не надто полюбляєте цю рибу, копчену чи свіжу. Адже, попри те, що вона тут грає роль першої скрипки, смак її дуже вдало балансується та зм'якшується. Наприклад, мій чоловік не надто полюбляє копчену рибу, особливо скумбрію, але салат йому смакував. Тобто мені здається, що тут теж має значення інтенсивність смаку риби. А загалом, такий салат буде не менш смачний й із копченою шинкою замість риби, кому вже зовсім вона туди не пасує.

Щодо хрону, то можна використовувати не васабі, а звичайний, український домашній хрін, в тій самій кількості. Так, хрін звучить не так езотично, як васабі. Але, по-перше, через шалену популярність суші в Україні васабі вже давно втратив ауру екзотичності, по-друге, ефект — той самий.

Інгредієнти:

  •  80-100 г молодого шпинату чи іншої дрібної салатної зелені;
  •  1/2 білої цибулі, порізати півкільцями;
  •  8 шт. середньої редиски, порізати кружечками;
  •  1 довгий огірок, порізати кружечками;
  •  цедра 1 лимона, дрібно натерти;
  •  1/3 пучка кропу, дрібно порізати
  •  1 середня скумбрія гарячого копчення, почистити від кісток та шкірки;
  •  2 яйця, відварити на твердо, почистити, розрізати на 4 частини кожне;
  •  1/4 пучка зеленої цибулі, дрібно порізати;
  •  сіль та чорний свіжомелений перець до смаку.

 Для заправки:

  • 70 г майонезу;
  • 70 г сметани;
  • сік 1/2 лимона;
  • 1 ч. л. хрону васабі (той що для суші).

Приготування:

1) В невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки. Вимішати до однорідності.

Фото: picantecooking.com

2) На велику тарілку чи блюдо викласти шпинат або салатну зелень, рівномірно розкласти цибулю та полити все 1/3 заправки.

Фото: picantecooking.com

3) Зверху на салат викласти кружечки огірка та редиски, рівномірно розподілити цедру лимона та половину кропу.

Фото: picantecooking.com

4) Полити салат 1/3 заправки, далі розкласти рибу та четвертинки яєць, полити рештою заправки, посипати рештою кропу та зеленою цибулею. Посолити та приправити чорним свіжомеленим перцем до смаку.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація