Соковиті свинячі відбивні в сухарях

Соковиті свинячі відбивні в сухарях

Фото: ТСН.ua

Мінімум зусиль, лише півгодини, і чудова вечеря або сніданок — забезпечений.

Найпростіша страва з відбитого шматка свинини — відбивні в сухарях. Мінімум зусиль, і чудова вечеря або сніданок забезпечений. Приготувати відбивні в сухарях до снаги будь-кому. І, зауважте, це буде смачніше і набагато швидше, ніж поснідати фаст-фудом.

Історично склалося так, що звичний для європейців термін "котлета" (від фр. Côtelette, шматок м’яса на ребрі) у нас відповідає виробу з м’ясного фаршу. Відбитий і смажений шматок м’яса у нас називають "відбивна" або "биток". Втім, іноді зустрічається пафосний термін "котлета натуральна". Наприклад, знаменитий на весь світ віденський шніцель — тонко відбитий шматок телятини, смажений в паніровці — за великим рахунком, та сама натуральна котлета.

У будь-якому великому магазині, де є м’ясний відділ, завжди можна купити пристойний шматок свинячого м’яса на реберній кістці, причому, якщо пощастить, навіть не заморожений. Правильно вирізані впоперек волокон шматки свинини відмінно підходять для смаження на пательні або на вугіллі. У домашніх умовах, особливо рано вранці або після роботи, приготувати для себе смажений биток або відбивні в сухарях справа буквально півгодини, не більше. Важливо тільки, щоб м’ясо не було заморожене.

Під час приготування відбивних в сухарях дуже важливий склад і якість панірувальної суміші. Кулінарний прийом, іменований панірування, полягає в обсипанні або обволіканні продукту перед смаженням шаром (зазвичай товстим) якоїсь зв’язуювальної речовини. У найпростішому випадку — панірування робиться звичайної борошном або збитим яйцем з подальшим обсипанням сухим паніруванням. Крім поліпшення смаку і загального вигляду смаженого м’яса, панірування створює практично герметичну шкірку навколо продукту і не допускає витікання м’ясного соку під час смаження. Це забезпечує ту властивість, якої зазвичай не вистачає м’ясу — соковитість!

Приготувати відбивні в сухарях до снаги будь-кому. І, зауважте, це буде смачніше і набагато швидше, ніж поснідати фаст-фудом

Магазинні панірувальні сухарі або суміші зазвичай лякають мене своїм складом і якістю. Відчуття, що хлібні крихти для панірувальних сумішей виготовляють із зіпсованого черствого хліба. Між тим крихти з сухого білого хліба, які використовується для приготування смажених страв з м’яса та інших продуктів, легко приготувати самостійно і при цьому бути абсолютно впевненим у їхній свіжості та якості.

Зазвичай у нас в холодильнику завжди лежить висушений батон або так званий французький багет. Сучасний холодильник дуже швидко висушує свіжий батон і його треба тільки натерти на тертку і просіяти. Виходять відмінні хлібні крихти, що ідеально підходять для готування. Відбивні в сухарях зі свіжих хлібних крихт виходять красивого золотистого кольору і дуже соковиті.

Про рецепт

  • вихід  2 порції;
  • підготовка  5 хв;
  • приготування — 25 хв;
  • готуться за  30 хв.

Інгредієнти

для відбивних:

  • свинячий биток на кістці (300 г) — 2 шт;
  • сухі хлібні крихти — 0.5 склянки;
  • рослинна олія — 50 мл.

для гарніру:

  • свіжі овочі (помідор, огірок, зелень);
  • сіль, перець чорний мелений, коріандр до смаку.

Відбивні в сухарях найбільш смачні, якщо вони приготовані з не найбільш жирного м’яса, вирізаного разом з ребром. Зазвичай такі шматки вирізають зі спини туші, і вони містять зовсім небагато жиру по самому краю. Вага таких котлет до 0.5 кг. Дивно, але сьогодні купили два шматки для смаження, які називалися "котлета свиняча натуральна", а це вже величезний прогрес.

Фото: djurenko.com

Заздалегідь варто підготувати паніровку — висушити батон і натерти його на тертку. Потім просіяти крізь сито, щоб в паніровці не було великих шматочків хліба.

Фото: djurenko.com

Свинячі відбивні варто помити і обсушити серветками. Відбити свинину з обох сторін. Відбиття потрібно не стільки для зменшення товщини м’яса, скільки для деякого порушення волокон і збільшення площі відбивної.

Фото: djurenko.com

Потім треба посолити і поперчити свинячі відбивні котлети і посипати 1-2 пучками меленого коріандру. Викласти шматки м’яса на тарілки. Намочити долоні водою і легко змастити вологими руками м’ясо з обох сторін.

На велику тарілку насипати підготовлену паніровку, розподіливши її рівномірно по всій площі. Перекласти на паніровку відбиту свинину, намагаючись, щоб до м’яса пристала максимальна кількість панірування. Кілька разів перевернути м’ясо в паніровці, трохи притискаючи його руками. За бажанням можна додатково змочити паніровку вологими руками і ще раз перекласти м’ясо в паніровці, тоді шар хлібних крихт буде товщим.

Далі перекладіть відбивні в сухарях на суху тарілку. У пательні з пласким дном розігрійте олію. Коли олія добре прогріється, викладіть відбивні в паніровці. Важливо, щоб шматки м’яса лежали на дні сковорідки, а не на стінці, і щоб гаряча олія розтеклася по всій площі панірування знизу.

Фото: djurenko.com

Обсмажувати відбивні в сухарях потрібно на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки знизу, це забирає 5-6 хв. Потім переверніть їх і обсмажуйте ще приблизно 3-4 хв.

Фото: djurenko.com

Потім вогонь під сковорідкою потрібно зменшити і далі смажити відбивні на більш слабкому вогні, перевертаючи через кожні 2-3 хв. Важливо не накривати пательню кришкою, інакше зібраний пар просто зварить свинину і перетворить паніровку на кашу. Також не варто форсувати процес смаження, щоб панірування не потемніло і не пригоріло.

Поки відбивні смажаться, підготуйте свіжі овочі для гарніру. Варто нарізати стиглий помідор, огірок і додати свіжої зелені кропу і петрушки.

Фото: djurenko.com

За бажанням можна додати до відбивних в сухарях в окремому соуснику кавказьку аджику або свіжу домашню гірчицю. Відбивні в паніровці дуже смачні зі свіжим пшеничним хлібом.

Читайте більше рецептів на djurenko.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація