Виноградний торт з винним кремом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже ніжний, бісквітний десерт з винно-вершковим кремом на жовтках з величезною кількістю винограду — гідне святкування будь-якої події

Це ще один "голий" торт на кулінарному сайті. Як і у торта "Мельба", у нього мінімалістичне оформлення, яке я так люблю. Ніяких цукрових квітів, годинного вирівнювання боків важким кремом, все просто й вкрай смачно.

Цей виноградний торт — ода винограду у всіх його формах: свіжі ягоди, сік та вино. Напевно бракує лише родзинок. Хоч десертне вино часто робиться з в'яленого винограду, тож вважаймо, що вони там теж частково присутні.

А взагалі торт з виноградом я пекла, щоб відсвяткувати 1 вересня, адже у мене свято. Хто б там не скаржився на те, що "знову школа", я люблю, коли у дітей школа та садок, а у мене — моя робота. Ввечері всі щасливі, ніяких істерик, ніякої нудьги у дітей, всі знають чим зайнятись й час разом лиш в радість. Ну як це не святкувати?

Для мене 1 вересня свято важливіше за Новий рік, адже починається мій рік з вересня. Тож, цей дуже ніжний, бісквітний торт з винно-вершковим кремом на жовтках з величезною кількістю винограду — гідне святкування події. А перше вересня з тортом я святкую щороку.

Тепер, з цієї веселої ноти, переходимо до технічних нюансів. І не лякайтесь. Торт легкий у приготуванні.

Простий класичний бісквіт, крем на основі збитих вершків та десертного винного соусу сабайон. Соус сабайон, напевно, вже багатьом знайомий. Він же ж є основою мого "Тірамісу", його подаю до печених персиків та заправляю ним фруктові салати, лиш у дещо інших пропорціях. Цей сабайон ще й з білим шоколадом для густішої консистенції та глибини смаку.

Виноградний торт, 3, для блогів
picantecooking.com/ТСН.ua

Робіть все крок за кроком, як я детально розписала, і у вас все вийде. Лиш пам'ятайте, що винно-шоколадну масу потрібно остудити до майже кімнатної температури перед змішування зі збитими вершками. Якщо маса буде надто теплою, вершки просядуть. А якщо охолодите надто сильно, маса з додаванням желатину почне застигати й потрібно буде її знову гріти на водяній бані та охолоджувати.

Мораль з цього така: від крему не відходити. А як потрібно прискорити охолодження маси, то можна поставити миску з нею у більшу миску з холодною водою та льодом й постійно помішувати (щоб не почалось застигання від дна), так охолоджувати. Що я власне і робила.

За бажанням робити не "голий", а повністю вкритий торт зі схованими боками, кількість вершків для крему збільшіть на 100 мл. Крем вийде не таким солодким, але не менш смачним і його буде більше.

А ще, попри наявність вина у кремі, через його кип'ятіння, потім прогрівання з жовтками, алкоголю в цьому десерті майже нема. Я все ж хотіла почастувати дітей, а не геть зухвало пекти торт лиш для нас з чоловіком.

Але, якщо ваші діти дорослі й алкоголь не проблема, вино можна лиш довести до кипіння й зняти з вогню, а просочувати коржі не виноградним соком, а тим же вином. Буде дуже смачно й по-дорослому.

Інгредієнти:

  • 1 класичний бісквіт 24 см діаметром;
  • 500 г винограду (бажано дрібного й за можливістю без кісточок);
  • 90 мл виноградного соку.

Для крему:

  • 4 жовтки;
  • 170 мл білого солодкого мускатного вина;
  • 100 г цукру;
  • 100 г білого шоколаду, посікти;
  • 10 г желатину;
  • 300 г вершків 30%, добре охолодити;
  • 50 мл виноградного соку.

Приготування:

1) На передодні збирання спекти класичний бісквіт. Залишити вистигати догори ногами.

2) В день збирання торту, вино помістити до невеликої ємності й довести до кипіння, варити 5 хвилин й зняти з вогню. В невеликий посуд помістити желатин, залити 50 мл яблучного соку, добре вимішати й залишити набрякати. Бісквіт дістати з форми й розрізати на 3 рівних коржі. Нижній викласти на підложку для торта чи сервірувальну тарілку.

Виноградний торт, для блогів_3
picantecooking.com

3) Приготувати крем. Для цього у жаротривкій мисці змішати жовтки з цукром. Добре вимішати вінчиком й влити гаряче вино, знову добре вимішати й поставити миску з масою на водяну баню так, щоб дно миски не торкалось води. Прогрівати, постійно помішуючи, доки маса набуде консистенції густого соусу, що огортає ложку.

Виноградний торт, для блогів_4
picantecooking.com

4) Зняти масу з водяної бані й додати набряклий желатин. Добре вимішати до повного розчинення желатину. Додати білий шоколад й мішати до однорідності, поки шоколад повністю розчиниться у масі. Відставити до охолодження майже до кімнатної температури.

Виноградний торт, для блогів_5
picantecooking.com

5) Коли винна маса дійшла до кімнатної температури, вершки збити до стабільних піків.

Виноградний торт, для блогів_6
picantecooking.com

6) Винну масу, крізь сито, перелити у велику чисту миску й додати 1/3 збитих вершків та добряче вимішати.

Виноградний торт, для блогів_7
picantecooking.com

7) Додати решту вершків й обережно вимішати все лопаткою, немов загортаючи вершки у масу. Швидко взятись до перемащування торту, бо желатин буде застигати.

Виноградний торт, для блогів_8
picantecooking.com

8) Нижній корж для торта скропити виноградним соком. Викласти 1/4 крему, розрівняти й щедро викласти зверху виноград. Накрити наступним коржем, скропити, змастити 1/4 крему, викласти виноград.

Виноградний торт, для блогів_9
picantecooking.com

9) Накрити торт останнім коржем, скропити, й змастити поверхню та боки кремом. Прикрасити десерт за власним вподобанням й поставити до холодильника на 2 години застигати.

Виноградний торт, для блогів_10
picantecooking.com

Нарізати дуже гострим ножем.

Виноградний торт, для блогів_2
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції