Вишуканий крем-суп з білої квасолі

Вишуканий крем-суп з білої квасолі

Ця ситна страва порадує вас своїм смаком та простотою приготування.

Крем-суп з білої квасолі здивує своїм смаком усіх любителів і не любителів цього продукту. Звичайний, навіть дещо селянський інгредієнт, повстає в новому амплуа — вишуканого крем-супу.

До страви додається невелика кількість білого вина, щоб збалансувати крохмалистість та ситність квасолі зі смаком солодкої томленої цибулі та яскравими нотками лимону й часникових крутонів. Ну як тут не спокуситись?

Для цього супу квасоля має бути звареною окремо. І чим розваренішою вона буде — тим кремовішим вийде суп. Після замочування квасолі, під час відварювання, додайте щіпку соди — це розм'якшить квасолеві шкірки.

Але солити під час відварювання квасолю не потрібно, адже сіль, навпаки, зробить її шкірки жорсткими. Для цього рецепту можна використовувати й консервовану білу квасолю. Тоді суп взагалі готувати лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 50 мл оливкової олії;
  • 2 цибулини, порізати півкільцями;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 зубці часнику;
  • 150 мл білого сухого вина;
  • 0,8 л бульйону, курячого чи овочевого;
  • 600 г білої вареної квасолі;
  • 200 мл вершків 30%;
  •  цедра 1-го лимона;
  • чорний свіжозмелений перець;
  • сіль до смаку;
  • часникові крутони для подавання;
  • оливкова олія для подавання.

Приготування покроково:

1. У трилітровій каструлі розігріти оливкову олію, додати цибулю, сіль до смаку та цукор. Тушкувати помішуючи, до м'якості цибулі.

Фото: picantecooking.com

2. Додати часник, тушкувати ще хвилину і влити вино. Випарувати майже всю рідину.

Фото: picantecooking.com

3. Додати квасолю та бульйон, посолити до смаку, довести до кипіння і варити 5 хвилин на середньому вогні. Влити вершки та додати цедру. Довести суп до повторного кипіння і збити за допомогою блендера до однорідності.

4. Якщо суп здається надто густим — долити трішки води і ще раз збити.

Фото: picantecooking.com

Подавати суп гарячим, приправляючи кожну порцію чорним свіжозмеленим перцем, оливковою олією. В кожну тарілку покладіть щедру порцію часникових крутонів.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Фото: picantecooking.com

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація