Яйця, фаршировані домашнім паштетом

Яйця, фаршировані домашнім паштетом

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Така страва стане чудовою закускою до великоднього або іншого святкового столу.

Ідея наповнити яйця паштетом переслідувала мене доволі довго. Але я вже чекала на великодні приготування, щоб його протестувати. Вийшло неймовірно смачно.

Це чи не найсмачніші фаршировані яйця, які мені доводилось смакувати. Хоч це й не дивно, адже яйця та паштет — це ідеальне смакове поєднання. А ще, я для себе відкрила, що яєчні жовтки дуже вдало збагачують паштет.

Готувати такі фаршировані яйця можна як закуску до великоднього або іншого святкового столу. А можна так утилізувати надмірну кількість крашанок та писанок після Великодня.

Як для кожної страви з печінки, так і для цих фаршированих яєць, важливо печінку не пересмажити. Інакше вона буде мати гіркуватість і це обов'язково передасться паштету. Вкотре пишу, перестати смажити печінку потрібно тоді, коли вона ще рожева в середині, а то і яскраво-рожева. Але без видимих слідів крові. Це її ідеальний стан готовності.

І кілька слів про яйця. Для фарширування яйця повинні легко чиститись, щоб вони мали ідеальну форму. І, попри поширений міф, свіжість яєць немає до цього ніякого стосунку. Чим старіші яйця, тим важче їх чистити, в них лиш повітряна кишеня більша в одному місці.

А що дійсно допомагає, це занурення дуже холодних яєць, з холодильника, у киплячу воду. І від цього, кардинального перепаду температур, вміст яйця дещо відступає від шкаралупи. Перевірено безліч разів. Метод працює щоразу, як з курячими, так і перепелиними яйцями.

Інгредієнти:

  • 2 великі курячі печінки (вага обох приблизно 150 г), видалити плівки, порізати;
  • 1 цибулина, порізати півкільцями;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 50 мл коньяку;
  • 5 яєць, відварити на твердо;
  • сіль до смаку.

Приготування покроково:

1) У великій пательні розігріти 30 г вершкового масла й викласти порізану печінки. Смажити з усіх боків до готовності. Печінка повинна бути рожевою в середині.

Фото: picantecooking.com

2) Печінку перекласти в чашу блендера, а до пательні, в якій смажилась печінка, додати цибулю та ще 20 г масла. Посолити до смаку, додати цукор й тушкувати, помішуючи, до м'якості цибулі.

Фото: picantecooking.com

3) Влити коньяк й тушкувати, помішуючи, поки він майже повністю випарується. Зняти з вогню, перекласти до печінки.

Фото: picantecooking.com

4) Яйця почистити, розрізати кожне навпіл й дістати жовтки. Покласти жовтки до цибулі з печінкою й збити все до однорідності у блендері.

Фото: picantecooking.com

5) Протерти отриману масу крізь сито для більшої гладкості й додати решту вершкового масла. Добре вимішати.

Фото: picantecooking.com

6) Наповнити отриманим паштетом половинки яєць. Прикрасити улюбленою зеленню та подавати.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація