Йоркширські пудинги

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це практично інший вигляд звичних нам налисників, але ці готуються в духовці.

Йоркширські пудинги — це практично інший вигляд звичних нам налисників, бо тісто для них мало чим відрізняється від тіста для налисників. Багато знавців справи стверджують, що в оригіналі йоркширські пудинги повинні перебувати під ростбіфом, який печеться, і вбирати в себе м'ясні соки. Але це лише романтизм, який не має нічого спільного зі смачним м'ясом. Хоч, йоркширські пудинги безсумнівно виграли, б від такого спільного випікання, хоч і короткочасно.

Температура, яка є ідеальною для підняття йоркширських пудингів істотно вища тієї, за якої виходить соковитий ростбіф. А час приготування самих пудингів, коротший приготування будь-якого ростбіфу.

І ще одне, йоркширські пудинги дуже добре піднімаються, але потім, за законами фізики, як і суфле, опускаються, але від цього вони не стають менш смачними. Подавати таку випічку до столу краще одразу з печі.

Інгредієнти:

  • 3 яйця:
  • 120 г борошна;
  • 280 мл молока;
  • сіль до смаку;
  • жир для змащування форм (у мене яловичий, який витопився під час запікання ростбіфу), може бути смалець або рослинна олія.

Відпочинок тіста: 1 година.

Час приготування: 30 хвилин.

Приготування покроково:

1) За 1-2 години до приготування йоркширських пудингів (а можна і взагалі за годин 12), збийте до однорідності яйця, сіль, молоко. Потім продовжуючи збивати, порціями введіть борошно. Має вийти тісто як на налисники.

Йоркширські пудинги, для блогів_1
picantecooking.com
Йоркширські пудинги, для блогів_2
picantecooking.com

2) Процідіть тісто через сито, щоб не було грудок, накрийте посуд з тістом кришкою і поставте до холодильника на потрібний час.

3) Ретельно змастіть жиром форми для мафінів, увімкніть духовку на 230ᵒС і поставте форму до духовки.

4) Тільки-но температура духовки досягне потрібної, дістаньте деко і наповніть форми майже доверху тістом.

Йоркширські пудинги, для блогів_3
picantecooking.com

5) Вставте форму до розігрітої духовки і печіть приблизно 20 хвилин. Пудинги повинні добре піднятися і підрум'янитися.

Йоркширські пудинги, для блогів_4
picantecooking.com

Дістаньте йоркширські пудинги з духовки і подавайте негайно.

Йоркширські пудинги, для блогів_5
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції