Закуска з оселедця із картоплею

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така страва виходить максимально смачною, але спробуйте приготувати маринований оселедець для неї самостійно — це зовсім не складно.

Щоб я нового не придумував, але звичайна закуска з маринованого оселедця — перевірений варіант для будь-якого святкового столу. Найпростіше — бутерброди з оселедцем. Але це вже якщо зовсім не вистачає часу.

А ще можна приготувати чудову закуску з оселедця з картоплею, що власне я і пропоную зробити. Щоб ця страва вийшла максимально смачною, спробуйте приготувати маринований оселедець самостійно — це зовсім не складно.

Час підготовки — 1 доба.

Час приготування —  50 хвилин.

 Вам знадобиться:

  • оселедець (заморожений) — 1 тушка;
  • картопля (середнього розміру) — 10 шт.;
  • кріп — 20 г;
  • соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Маринад для оселедця:

  • вода — 500 мл;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • оцет — 100 мл;
  • чорний перець — 10 горошин.

Приготування:

1. Оселедець розморозьте в холодильнику, після чого видаліть нутрощі та зябра. Приготуйте маринад для оселедця. У невеликій мисці з'єднайте 500 мл води, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру і 100 мл оцту. Перемішайте, поки цукор не розчиниться. Перелийте в невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.

Закуска з оселедця, для блогів_1
klopotenko.com

2. Оселедець покладіть в ємність, що підходить за розміром, і залийте маринадом, так, щоб він практично повністю покрив тушку. Залиште в холодильнику на 1 добу.

Закуска з оселедця, для блогів_2
klopotenko.com

3. На наступний день очистіть оселедець від шкіри і кісток, залишивши тільки філе, і дрібно його поріжте. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Закуска з оселедця, для блогів_3
klopotenko.com

4. Картоплю (10 шт.) добре промийте і розріжте на дві частини. Викладіть у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом, полийте олією (1-2 ст. л.), посоліть і поперчіть за смаком. Запікайте в духовці до готовності протягом 35-40 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.

Закуска з оселедця, для блогів_4
klopotenko.com

5. Дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якоть за допомогою звичайної столової ложки. Картопляні човники відкладіть в сторону.

Закуска з оселедця, для блогів_5
klopotenko.com

6. Дрібно поріжте картопляну м'якоть ножем. Вона знадобиться нам для приготування начинки.

Закуска з оселедця, для блогів_6
klopotenko.com

7. У невеликій мисці змішайте подрібнеий оселедець, картоплю і дрібно порубаний кріп.

Закуска з оселедця, для блогів_7
klopotenko.com

8. Додайте 1 ст. л. соняшникової олії і добре перемішайте. Наповніть сумішшю половинки картоплі безпосередньо перед подачею на стіл.

Закуска з оселедця, для блогів_8
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок

Залиште свій коментар

Вибір редакції