Це один з тих рецептів, коли все дуже просто — замішуємо тісто і ріжемо начинку — більше нічого не потрібно.
Всі дуже люблять випічку, особливо ту, з якою не потрібно сильно заморочуватися. Цей рецепт заливного пирога якраз з таких варіантів. Просто замішуємо тісто і ріжемо начинку — більше нічого не потрібно.
Тісто для заливного пирога універсальне, а ось начинку ви можете вибрати на свій смак. Особисто мені дуже подобається заливний пиріг з цибулею і яйцем — він дуже простий і ароматний. Тому, якщо ви скучили за смачною і простою випічкою, обов’язково спробуйте його приготувати.
Час підготовки — 10 хвилин.
Час приготування — 30 хвилин.
Вам знадобиться:
Для тіста:
- кефір — 400 мл;
- вершкове масло (и 20 г для обсмаження цибулі) — 150 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 280 г;
- розпушувач (не аммонійний) — 1 ч. л.;
- сіль — 1 дрібка.
Для начинки:
- яйця — 3 шт.;
- зелена цибуля (один пучок) — 100 г.
Приготування:
1. У каструлі розтопіть 150 г вершкового масла на слабкому вогні. Додайте 2 столові ложки цукру і дрібку солі, перемішайте до повного розчинення цукру.
2. У мисці збийте 2 яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте 400 мл кефіру, додайте 1 ч. л. розпушувача і 280 г борошна. Перемішайте до однорідного стану.
3. Для начинки зваріть круто 3 яйця і порубіть невеликими кубиками. Пучок зеленої цибулі промийте, дрібно наріжте і припустіть на пательні з 20 г вершкового масла протягом кількох хвилин. Це дозволить більше розкрити аромат зелені.
4. Форму для запікання змастіть тонким шаром вершкового масла. Половину тіста вилийте в форму, потім викладіть начинку, рівномірно розподіливши її всією поверхнею. Зверху вилийте другу частину тіста.
5. Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний