Запіканка з цвітної капусти

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця проста страва з соусом бешамель і солодкими родзинками обов’язково буде вам до смаку.

Любите цвітну капусту, прості рецепти і незвичайні смакові поєднання? Тоді цей рецепт просто створений для вас. Цвітна капуста має дуже ніжний смак, тому його потрібно обов’язково чимось підкреслити.

Я вибрав солодкість родзинок, пікантні нотки пармезану і отримав чудовий результат. Дуже проста запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель і солодкими родзинками обов’язково буде вам до смаку.

Час підготовки  15 хвилин.

Час приготування  20-25 хвилин.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • цвітна капуста — 1 шт.;
  • родзинки — 50 г;
  • пармезан — 50 г;

Для соусу:

  • молоко — 500 мл;
  • борошно — 30 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • мускатний горіх — 1 дрібка;
  • сіль — 2 дрібки.
Запіканка з цвітної капусти, для блогів
klopotenko.com

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Цвіту капусту розберіть на суцвіття і добре промийте. Якщо суцвіття дуже великі можете їх додатково порізати.

2. У сотейнику закип'ятіть 2 л води. Викладіть туди суцвіття цвітної капусти приблизно на 1 хвилину. Дістаньте капусту за допомогою шумівки і викладіть на тарілку.

3. Для соусу бешамель розтопіть в сотейнику 30 г вершкового масла і обсмажте на ньому 30 г борошна до золотистого кольору. Потім додайте 500 мл молока, дрібку мускатного горіха і дві дрібки солі. Варіть соус, поки він не загусне, зніміть з вогню.

4. У форму для запікання викладіть цвітну капусту, додайте 50 г родзинок і залийте соусом. Ви можете запікати капусту в одній великій формі або порційно в невеликих формочках.

5. Запікайте капусту з соусом в духовці розігрітій до 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Через 10-15 хвилин запікання відкрийте духовку і посипте капусту пармезаном. Можна використовувати інший твердий сир, але я рекомендую саме пармезан, оскільки він має приємний гострий смак, який ідеально підходить для нейтральної цвітної капусти.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1 + 1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції