Желе з ягід і насіння для міцного здоров'я

З насіння та ягід можна приготувати приголомшливо смачний десерт, а за харчовою цінністю – новий суперфуд.

І хоча про здорове харчування говорять мало не на кожному кроці, все ж багатьма людьми дуже здорова їжа (без смаження, цукру, борошна) сприймається без особливого ентузіазму.

А чому так?

Бо маючи перед собою насіння, овочі, ягоди на розум приходить лише сумне жування "трави" і "підніжного корму".

Це не так. З насіння льону, чіа та різних ягід можна приготувати приголомшливо смачний десерт. А за харчовою цінністю – новий суперфуд.

Клітковина (розчина і нерозчинна) живить корисну для нас мікрофлору кишечника, водночас лігнани (містяться в оболонках) насіння льону та чіа у поєднанні з омега-3 жирами мають потужний протизапальний ефект. Що означає профілактику і дієтичне доповнення під час запалень шкіри, суглобів, судин (артеріїт, варикозна хвороба), жирової інфільтрації печінки, погіршення пам'яті, розладу сну, настрою. А здорова мікрофлора захищає кишечник від проникнення в організм токсичних речовин.

Ягідні поліфеноли – це покращення структури судин різного калібру, посилення їхньої щільності, зміцнення імунітету, захист ДНК від руйнування та посилення репараційних властивостей.

Отже, рецепт желе з ягід і насіння для здоров'я кишечника, мозку, серця і шкіри (низькокалорійне!), а також для профілактики онкологічних захворювань, особливо того ж кишечника. Готується вкрай просто і, головне, швидко.

На одну порцію потрібно:

 

  • по 1 ч. ложці насіння льону та чіа (залити теплою водою, дати настоятись не менше 30 хв);
  • 1/4 банана;
  • 1 фінік;
  • 1 ч. л. лимонного соку (або додати чорної смородини);
  • півсклянки ягід (лохина, ожина і т.д.).

 

Все збити в блендері, налити в креманки і їсти ложечкою. Мабуть, не буде жодної байдужої людини до смаку цього десерту. Зізнаюсь, сама придумала!

І пам'ятайте – смачна і здорова їжа можуть і мають бути синонімами.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook та стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Наступна публікація