Наважтесь на експеримент — спробуйте цікаві смаки з червоним перцем, мандаринами та ромом.
Напередодні випав перший сніг, на вулиці вогко і мокро, морози не за горами. Саме час зігріти себе та своїх близьких маленькою (а може й не дуже) чашкою гарячого та запашного глінтвейну. Напій зігріє і душу, і тіло, і обов'язково покращить настрій. До того ж на його приготування ви витратите не більше 10 хвилин. Секрет успіху простий — під час процесу не забути продегустувати хоча б кілька ковтків вина.
ЧЕРВОНИЙ ГЛІНТВЕЙН ІЗ ПЕРЦЕМ ТА ГРАНАТОМ
- пляшка червоного сухого вина;
- сік одного гранату;
- столова ложка меду;
- половина чайної ложки кориці (або ж 2-3 палички);
- 10 бруньок гвоздики;
- дрібка молотого червоного перцю;
- 1 середнє яблуко;
- 1 середній апельсин
Все елементарно — помити та порізати фрукти у невеличку каструльку, залити вином та соком, додати спеції і поставити на плиту на маленький вогонь. Прогріти напій до того моменту, як на ньому почне з'являтися пінка, а аромат — дурманити розум. Розмішати все, додати мед, прогріти ще хвилинку та розлити у чашки. Напій вийде дуже насиченим і трохи загусне, коли почне холонути, тому не витрачайте час і пийте, поки теплий.
ЛЕГКИЙ БІЛИЙ ГЛІНТВЕЙН ІЗ МАНДАРИНАМИ
- пляшка білого сухого вина;
- столова ложка меду;
- половина чайної ложки кориці (або ж 2-3 палички);
- 5 бруньок гвоздики;
- 4 мандарини (клементини);
- 1 середнє яблуко.
Цей варіант підходить тим, хто не любить червоне вино чи просто хоче спробувати щось новеньке. Принцип приготування той самий — помити і порізати яблуко, почистити мандарини, залити вином, додати спеції, нагріти до пінки і підсолодити медом. І не забудьте закочувати очі від насолоди.
П'ЯНКИЙ ГЛІНТВЕЙН ІЗ РОМОМ
- пляшка червоного сухого вина;
- 100 мл темного рому;
- столова ложка меду;
- половина чайної ложки кориці (або ж 2-3 палички);
- 5 бруньок гвоздики;
- 5 зірочок бадяну;
- 1 середній апельсин.
Глінтвейн для п'ятниці, важкого дня чи любителів напоїв поміцніше. Принцип приготування той самий: апельсин помити і порізати, залити вином, змішаним із ромом, додати спеції, нагріти на слабкому вогні, додати мед. Потримати на плиті ще хвилинку, розлити у найгарніші чашки та ковток за ковтком відчувати, як тіло зігрівається, а погані думки линуть геть.
Порада: дуже небажано доводити глінтвейн до кипіння — будь-який. Перекіпивши, він втратить чимало свого аромату і смаку.
Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!