Топ-12 фільмів із Кірою Найтлі

Топ-12 фільмів із Кірою Найтлі

Ця добірка допоможе обрати фільм на вечір, а її різножанровість задовольнить смак будь-якого кіномана.

Кіра Найтлі кілька разів номінувалась на "Оскар" та має чудову фільмографію, якій може позаздрити не одна голлівудська актриса. Стрічки за участю зірки завжди вражають якісними сценаріями, історичними персонажами та гарними костюмами. Тому, коли ви обираєте фільми за участі цієї актриси, можете бути спокійними — фільм буде хорошим.

З нагоди дня народження акторки — їй виповнилося 34 роки — пропоную цю добірку з 12 стрічок, кожна з яких здатна прикрасити вечір, адже їхня різножанровість задовольнить смак будь-якого кіномана.

"ПІРАТИ КАРИБСЬКОГО МОРЯ: ПРОКЛЯТТЯ "ЧОРНОЇ ПЕРЛИНИ"

Рік виходу: 2003-й
Жанр: пригоди

За сюжетом стрічки пірати із загадкового корабля "Чорна перлина" викрадають Елізабет, доньку губернатора. Закоханий у дівчину бідний коваль Віл та пірат Джек Горобець намагаються її врятувати та відібрати корабель, яким керує команда проклятих моряків. "Прокляття "Чорної перлини" став першим фільмом із серії, до якої увійшли ще чотири частини. Для Кіри Найтлі стрічка стала справжнім проривом у кар'єрі.

Кому сподобається: любителям пригодницьких фільмів та стрічок про піратів.

"ПІДЖАК"

Рік виходу: 2004-й
Жанр: трилер

Це містична стрічка, що розповідає історію колишнього військового Джека. Чоловік повертається з війни в Іраку, але невдовзі потрапляє у справжню халепу. Джека звинувачують у злочині, який він не скоював, та запроторюють до психічної лікарні, де випробовують на ньому новітні методи лікування. Переконати нікого у своїй невинності він не може, адже нічого не пам'ятає.

Кому сподобається: прихильникам трилерів "Ефект метелика" та "Памятай".

"ДОМІНО"

Рік виходу: 2005-й
Жанр: бойовик

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає історію про Доміно Харві — доньку відомого актора Лоуренса Харві та моделі Ролін Стоун. У 20 років Доміно приймає рішення втекти від богемного життя. Доля зводить її з двома головорізами, разом з якими вона починає заробляти на розшуку злочинців-втікачів. Нова справа зробила Доміно найвідомішою мисливицею за головами.

Кому сподобається: прихильникам бойовиків та фільмів про сильних жінок.

"ГОРДІСТЬ І УПЕРЕДЖЕННЯ"

Рік виходу: 2005-й
Жанр: драма

Стрічка розповідає історію родини Беннетів, які хочуть вдало видати заміж усіх своїх п'ятьох дочок. Але одного разу у сімейства з'являється новий сусід — Чарльз Бінглі. Разом із молодим хлопцем до села, де мешкають Беннети, також переїздить його пихатий товариш Дарсі. Згодом між Дарсі та однією із п'яти дочок Беннетів, норовливою Елізабет, виникають почуття.

Фільм є красивою екранізацією легендарного однойменного роману англійської письменниці Джейн Остін.

Кому сподобається: прихильникам мелодрам та історичних фільмів.

"ШОВК"

Рік виходу: 2007-й
Жанр: драма

Стрічка, що знову перенесе вас у ХІХ століття, але цього разу це історія про французького контрабандиста шовку Ерве Жанкура. Молодий, успішний і одружений чоловік переправляє із Японії до Франції рідкісних шовкопрядів. Під час однієї свої довгих поїздок він знайомиться із красивою японкою, і між ними виникає пристрасть. Але Ерве вимушений повернутися назад до Франції та покинути свою коханку. Протягом довго часу пара продовжує листуватись.

Фільм знятий за романом італійського письменника Алессендро Барикко.

Кому сподобається: прихильникам красивих історій із неочікуваною розв'язкою.

"СПОКУТА"

Рік виходу: 2007-й
Жанр: мелодрама, драма

Фільм розповідає сімейну драму, що виникла між двома сестрами Брайоні та Сесилією. А все через молодого і красивого хлопця Робі. Ревнощі та нерозділені почуття штовхають Брайоні на брехню через яку Робі, що палко закоханий у її старшу сестру, запроторюють до в'язниці. Після скоєного дівчина усвідомлює, до чого призвела її брехня, і протягом багатьох років намагається спокутувати свій гріх.

Фільм знятий за однойменним романом Ієна Мак'юена.

Кому сподобається: прихильникам мелодрам, військових фільмів.

"ЗАБОРОНЕНЕ КОХАННЯ"

Рік виходу: 2008-й
Жанр: драма

Стрічка змальовує історію життя відомого валійського поета Ділана Томаса, його дружини Кейтлін та їхніх спільних друзів — подружжя Кіліків. Сценарій до "Забороненого кохання" написала Шерман Макдональд — мама Кіри Найтлі. У фільмі показаний період Другої світової війни та кохання дівчини Віри, яка попри перешкоди, шлюб та правила намагається повернути собі втрачене щастя.

Кому сподобається: любителям мелодрам та поціновувачам оригінального сценарію

"НЕ ВІДПУСКАЙ МЕНЕ"

Рік виходу: 2010-й
Жанр: антиутопія

Картина розповідає про вигаданий світ, у якому особливі діти живуть у суворому інтернаті. Стрічки настільки захоплює, що глядач повністю поринає в цю історію, намагаючись здогадатись, у чому ж таємниця. Але коли все стає зрозуміло, "Не відпускай мене" стисне серце так міцно, що ви довго не зможете забути цю стрічку.

Фільм знятий за однойменним романом лауреата Нобелівської премії з літератури Кадзуо Ісігуро.

Кому сподобається: прихильникам антиутопій.

"АННА КАРЕНІНА"

Рік виходу: 2012-й
Жанр: драма

Фільм розповідає добре всім відому історію заміжньої Анни Кареніної та молодого офіцера Олексія Вронського. Вони познайомились на московському вокзалі, але ця зустріч перевернула все їхнє життя. Фільм знятий за романом Льва Толстого. Стилістка картини нагадує театральну виставу. 

Стрічка "Анна Кареніна" була номінована одразу у кількох номінаціях на "Оскар".

Кому сподобається: прихильникам історичних романів, екранізацій та творів Льва Толстого.

"ПОЧАТИ ЗНОВУ"

Рік виходу: 2012-й
Жанр: музична мелодрама

Це історія про два серця, що знайшли одне одного у джунглях Нью-Йорка завдяки музиці. Ден — колишній власник звукозаписувальної студії — випадково знайомиться у барі із Гретою. Зачарований її голосом чоловік пропонує записати дівчині спільний альбом. Вони збирають команду музикантів і, оскільки не мають грошей, починають створювати свою музику прямо на вулицях міста.

Кому сподобається: прихильника музичних фільмів

"ГРА В ІМІТАЦІЮ"

Рік виходу: 2015-й
Жанр: історична драма

Фільм розповідає реальну історію, що сталась у 1939 році із британським математиком, логіком, криптоаналітиком та батьком сучасної інформатики Аланом Тюрінгом. Вчений був ключовою фігурою в розшифруванні нацистського коду "Енігма". Але ця справа зіграла драматичну роль у кар'єрі математика, адже після завершення роботи над нацистським кодом влада запроторила Алана до в'язниці.

Кому сподобається: прихильникам фільмів на реальних подіях, військовим драмам, байопікам

"НЕБЕЗПЕЧНИЙ МЕТОД"

Рік виходу: 2011-й
Жанр: біографічна драма

Ще одна біографічна стрічка із Кірою Найтлі. Цього разу актриса втілила у життя роль 18-річної Сабіни Шпільрейн — російської пацієнтки Зигмунда Фрейда і Карла Юнга, яка після загибелі молодшої сестри потрапляє в психіатричну лікарню. Але з часом зв'язок між Сабіною та її лікарем Юнгом переростає у пристрасть, яка з часом руйнує його сімейне та професійне життя. Історія персонажів розгортається на тлі драматичного розвитку психоаналізу.

Кому сподобається: прихильникам містичних історій та історичних фільмів.

Цікавого перегляду!

Повʼязані теми:

Наступна публікація