Кохаєш? Тоді даруй книжку!

Кохаєш? Тоді даруй книжку!

Фото: ТСН.ua

Ця добірка допоможе підібрати для ваших близьких чудовий подарунок.

14 лютого не тільки День усіх закоханих, але й привід святкувати тим, хто дуже любить книжки. Оскільки саме ця дата вважається Міжнародним днем дарування книг. Ділюсь добіркою видань, які свого часу сама воліла б отримати в якості корисного презенту.

1. "Б'юті-міфи. Вся правда про ботокс, стовбурові клітини, органічну косметику та багато іншого", Яна Зубцова, Тійна Орасмяе-Медер — К.: "Альпіна Паблішер Україна", 2020 рік

Фото: ТСН.ua

По-перше, це дуже гарне видання, яке нагадує глянцевий журнал, тому в якості подарунка виглядатиме солідно. По-друге, тут зібрані найпопулярніші запитання, якими чимало жінок будь-якого віку морочать собі голову. По-третє, неймовірні компетентні автори змогли роз’яснити складні речі. Їхні поради дозволяють знайти відповіді на наступні запитання: чи варто користуватись бальзамом для вуст? Наскільки небезпечно використовувати стовбурові клітини у процедурах для омолодження? Чи не наробить біди гімнастика для обличчя? А також скільки правди у тому, що макіяж додає зморшок, а органічна косметика набагато безпечніша за хімічну?

Всього таких цікавих б’юті-міфів п’ятдесят. І про кожен із них розповідають авторки. Тійна Орасмяе-Медер — лікар-косметолог, розробниця марки професійної косметики Meder Beauty Science, яка за двадцять років міжнародної практики переконалась: у всьому світі жінок турбують однакові б’юті-питання. А журналістка Яна Зубцова роками пише про аромати, креми та інші "дамські штучки" так, що читають навіть чоловіки. Особисто мені книжка допомогла добряче профільтрувати мозок, забитий "корисною" інформацією експертів краси.

Кому дарувати? Дівчатам та жінкам. Без перебільшення, кожна знайде для себе щось корисне.

2. "7 речей, про які він вам ніколи не розповість", Кевін Леман / пер. Д.Туманов. - К .: "Брайт Стар Паблішинг", 2017 рік

Фото: ТСН.ua

Одна із моїх найулюбленіших книжок про стосунки! З гарним почуттям гумору її написав психолог зі світовим ім’ям, автор більш як тридцяти бестселерів на тему шлюбу та сім’ї. Леман намагався знайти відповіді на запитання, які виводять з рівноваги красунь, оскільки їм здається, що їх чоловік — інопланетянин. Чому вашому обранцеві недостатньо бути просто героєм, а потрібно бути саме вашим героєм? Чому для жінок настільки велика спокуса зробити чоловіка своєю подругою? Чому чоловікам достатньо короткого викладу, а жінкам потрібно прочитати весь роман? Книжка про те, що "щасливим стає той шлюб, в якому подружжя розуміють, приймають свої відмінності та радіють своїй несхожості".

Кому дарувати? Жінкам, аби вони змогли хоча б трохи зрозуміти чоловіків. Чоловікам, аби прочитали про самих себе й потім подарували свої коханій для детального ознайомлення.

3. "Мистецтво серіалу. Як стати успішним автором на ТБ", Памела Дуглас — К.: "Альпіна Паблішер Україна", 2020 рік

Фото: ТСН.ua

Початок тижня у соціальних мережах видався цікавим — френд-стрічки обговорювали результати премії "Оскар". Згадували й Netflix — картина "Шлюбна історія" дозволила Лорі Дерн отримати нагороду у номінації "Найкраща актриса другого плану". А мультимедійна компанія Netflix вкотре довела, що "серіали — більше не низькопробна забавка, а справжнє високе мистецтво, яке кинуло виклик традиційному кіноформату". У цьому давно переконує Памела Дуґлас, відомий сценарист, володарка низки престижних професійних нагород, номінант премії Гільдії сценаристів Америки.

Її книжка входить у топ-30 найкращих книжок про сценарну майстерність, витримала три видання. Памела Дуглас вчить проводити переговори зі студіями й телеканалами, подає інформацію про різні варіанти розвитку подій і шляхи подолання типових труднощів в умовах шалених темпів розвитку телебачення й інтернету. Крім того, завдяки "Мистецтво серіалу" дізнаєшся, чому драматичні принципи, викладені ще Аристотелем, ніколи не втратять своєї актуальності, які міфи про телебачення все ще сидять у наших головах, та як показати цікаву історію, якщо в тебе на це є тільки 45 хвилин.

Кому дарувати? Всім, хто любить фільми та серіали, й хоче дізнатись більше про голлівудське життя.

4. "Правда про справу Гаррі Квеберта", Жоель Діккер/переклад Л. Кононович. — Л.: "Видавництво Старого Лева", 2017 рік

Фото: ТСН.ua

З цього твору розпочинала 2020-й книжковий рік. Бестселер сучасного швейцарського автора чекав своєї черги два роки — все ніяк не доходили до нього руки. Але у перші дні січня відкрила роман й пропала на декілька вечорів — відірватись неможливо.

Маркус Гольдман у зеніті письменницької слави, але після приголомшливого успіху ніяк не може взятись за написання другого роману, переживає творчу кризу. Гаррі Квеберт — один із найвеличніших письменників Америки, який свого часу навчив усім творчим азам Гольдмана. Але на старості років його звинувачують у вбивстві 15-річної дівчинки, що відбулось більш як тридцять років тому. Книжка тримає у напрузі до останньої сторінки й неочікувано завершується. Крім того, у ній багато порад тим, хто працює зі словом.

Кому дарувати? Прихильникам детективного жанру, журналістам, письменникам і всім, хто любить гарно написану художню літературу.

5. "Ідентичність. Прагнення до визнання і політика неприйняття", Френсіс Фукуяма / переклад А. СоловйовК.: "Альпіна Паблішер Україна", 2019 рік

Фото: ТСН.ua

"Україна викликає особливе розчарування", — так неочікувано розпочинається книжка американського філософа та політолога Френсіса Фукуями. Точніше, передмова до неї. Цю фразу автор сказав в одному зі своїх інтерв’ю у серпні 2013 року. Минуло декілька тижнів і Фукуяма став справжнім другом України. У Стенфордському університеті він створив декілька навчальних програм для молодих українців, відстоює нашу позицію у міжнародних дискусіях, закликає вкладати в український людський капітал.

"Ідентичність" дозволяє розібратись у причинах сучасних політичних, економічних і соціальних явищ. Наприклад, чому відбувся Брекзіт, рух #MeToo, "арабська весна", розквіт націоналізму та Революція гідності?

Кому дарувати? Всім, хто любить читати книжки про політику, економіку та філософію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація