Найочікуваніші серіали 2020 року: прем'єри і продовження

Найочікуваніші серіали 2020 року: прем'єри і продовження

Фото: ТСН.ua

Це добірка з найяскравіших нових прем’єр і повернень цього року для затишних вечорів і вихідних. 

Минулого року американське телебачення створило рекордну кількість серіалів — 532 і з усіх трейлерів, тизерів та оголошень, що побачили світ у 2019-му, не схоже, що 2020-й збирається збавляти швидкість. Подивитися усе, що знімається у час "Піку ТБ", як його влучно нарік керівник одного великого американського кабельника, просто неможливо. Тому я підібрала для вас декілька найяскравіших нових прем’єр і повернень цього року для затишних вечорів і вихідних. 

1. "АУТСАЙДЕР"

Прем’єра: 12 січня

Новий мінісеріал від HBO за нещодавнім романом майстра жахів Стівена Кінґа починається, як цілком стандартний детектив. У лісі знаходять тіло вбитої дитини. Докази приводять поліцейського інспектора Ральфа Андерсона до тренера шкільної бейсбольної команди Террі Мейтленда, який заперечує свою провину. На перший погляд, справу закрито. Однак щойно головний підозрюваний опиняється за ґратами, виникають нові моторошні подробиці цього злочину й детективу-скептику доводиться шукати допомоги в несподіваної союзниці. 

Розробкою серіалу зайнявся Річард Прайс, який писав для легендарного шоу HBO "Дроти".

2. "ЗОРЯНИЙ ШЛЯХ: ПІКАР"

Прем’єра: 23 січня

Жан-Люк Пікар веде спокійне життя на пенсії, доглядає за собакою і сімейною виноробнею у Франції. Його допомога ромуланцям, яких він врятував під час знищення їхньої системи надновою, зробила Пікара парією у Зорефлоті, тому, схоже, що часи прославленого капітана скінчилися. Та, коли на його порозі з’являється таємнича молода жінка на ім’я Даж, капітан Пікар збирає нову команду для своєї останньої пригоди. 

Після досить холодного прийому критиками та глядачами крайнього сезону "Дискавері", CBS покладається на важку ностальгійну артилерію. Окрім Патріка Стюарта у його найвідомішій ролі, продовження "Наступного покоління" обіцяє повернути на екрани Райкера, Трой, Дейту та, навіть позичити Сьому з Дев’яти з "Вояджера". 

3. "КРАЙ ЛАВКРАФТА"

Прем’єра: 2020

2020-й буде для HBO роком жахів. Попри ім’я батька сучасного горору в назві, серіал буде екранізацією не моторошних історій Говарда Лавкрафта, а однойменного роману американського письменника Метта Раффа. Головний герой — чорношкірий фанат наукової-фантастики, Аттікус Блек — разом з подругою Летицією і своїм дядьком мандрує непривітним Американським Півднем 1950-х у пошуках зниклого батька. Дорогою Аттікус муситиме боротися не лише з позавимірним жахом Старих Богів, а й з набагато реальнішими жахами расизму та звичайної людської жорстокості.

Виконавчим продюсером шоу став Джордан Піл. Комік і режисер видається ідеальним вибором для такого проєкту, позаяк у 2017-му Під отримав сценарний "Оскар" за свій сатиричний фільм жахів "Get Out", який теж поєднує жанр горору з алюзіями на расизм і ксенофобію. 

4. "ВІДІГРАТИ НАЗАД"

Прем’єра: травень 2020

Ґрейс Фрейзер має ідеальне життя. У неї є успішна кар’єра, коханий чоловік, син-відмінник і ось-ось має вийти її перша книжка з психології, коли за кілька тижнів до великої події усе летить шкереберть. Вірний чоловік десь зникає, а її саму починають підозрювати у жорстокому вбивстві. Загнана у кут, Ґрейс розуміє, що дослухатися до власних порад набагато важче, ніж їх давати, і починає розплутувати вервечку нещасть у її житті. 

Мінісеріал за романом "Ти мала б знати" Джин Ганфф Корелітц видається справжнім ідейним наступником попередньої успішної екранізації жіночого детектива від HBO "Велика мала брехня". Головну роль у "Відіграти назад" теж грає Ніколь Кідман, а розробкою займалася Девід Е.Келлі, шоуранерка "Брехні".

5. "ДИВОВИЖНИЙ ПЛЕЙЛІСТ ЗОЇ"

Прем’єра: 7 січня

Зої намагається впоратися з негараздами на роботі та смертельним діагнозом батька від спадкової хвороби. Вирішивши переконатися, що у неї немає такого ж захворювання, Зої проходить МРТ і внаслідок невчасного короткого землетрусу отримує, імовірно, найгіршу суперсилу у всьому світі. Тепер вона може читати думки, але тільки у формі пісень. Спочатку нажахана какофонією навколо, Зої зрештою вирішує спробувати використати свою нову силу, щоб налагодити власне життя. 

На перший погляд, сюжет нового ситкому NBC звучить абсолютно безглуздо, однак, якщо кабельні мережі чогось навчилися від "Божевільної колишньої" і "Ґалаванта", то це того, що музичні комедії здатні привабити несподівано високі рейтинґи та навіть розповісти серйозну історію за допомогою натхненних Бродвеєм музичних номерів.

6. "АВЕНЮ 5"

Прем’єра: 19 січня

"Авеню 5" — на відміну від багатьох його колег у жанрі наукової фантастики, не бойовий корабель. Не призначений він і для дослідження Галактики. Це розкішний круїзник, який возить багатих туристів безмежним далеким космосом, під керівництвом свого не вельми компетентного капітана Кларка (Гью Лорі). На одному з таких рейсів "Авеню 5" ламається. Такими темпами мандрівка назад на Землю займе три роки, а запасів на кораблі — усього на три місяці. 

Нове шоу творця політичної сатири "Віцепрезидент" Армандо Януччі, найкраще можна описати як анти-"Зоряний Шлях". Недолуга команда намагається взяти під контроль непередбачувану ситуацію і робить лише гірше, створюючи щораз абсурдніші комічні ситуації.

7. "КОСМІЧНІ СИЛИ"

Прем’єра: 2020

"Авеню 5" — не єдина науково-фантастична сатира цього року, дія якої буде відбуватися у космосі. Творці культового ситкому "Офіс" знімають для Netflix комедійний серіал про новобранців, які стануть першими вояками нового відділу армії США — Космічних Сил. У головній ролі — навіть, сам Стів Карелл, а з ним — Джон Малкович і Бен Швартц.

Насправді все шоу — це один великий жарт у бік американського президента Дональда Трампа і його ідеї створити такі війська в реальному житті, проте з таким складом у нового космічного ситкому є усі шанси стати чимось більшим за серіал-мем.

8. "НОВИЙ ПАПА"

Прем’єра: 13 січня

Доки Папа Джуда Лоу лежить у комі у Ватикані змагаються за його місце. Скандальне шоу італійського режисера Паоло Соррентіно "Молодий Папа" повернулося з довгоочікуваним другим сезоном і якимось чином ще менш добропорядним понтифіком, якого зіграв Іван Малкович. 

9. "CОКІЛ І ЗИМОВИЙ СОЛДАТ"

Прем’єра: 2020

Після "Месників. Фінал" Marvel хутко прилаштували більшість своїх другорядних супергероїв на телевізійну пенсію. Окрім дуо Сокола і Зимового Солдата свої шоу в найближчому майбутньому мають отримати Віжн, Червона Вдова, Соколине Око та Локі. Усі вони мають привабити прихильників кіно-всесвіту Marvel на новий стрімінґовий сервіс Disney+.

Подробиці сюжету поки що не відомі, але з огляду на супергеройський жанр можна з впевненістю сказати, що нове дуо буде зупиняти якихось поганців і рятувати світ.

10. "ФАНАТИК"

Прем’єра: 14 лютого

У ТБ-рімейку однойменного фільму 2000-го року з Джоном Кьюзаком, Зої Кравіц зіграє романтичну, але не надто добре пристосовану до життя власницю крамниці звукозапису в Брукліні у пошуках того єдиного справжнього кохання.

Цікаво, що 20 років тому в першій версії фільму одну з головних ролей зіграла мати Кравіц — Ліза Бонет.

11. "НАВКОЛО СВІТУ ЗА 80 ДНІВ"

Прем’єра: друга половина 2020

Побившись об заклад, вікторіанський мандрівник Філеас Фоґґ і його слуга Пасспарту мусять встигнути здійснити навколосвітню подорож усього за 80 днів. Дорогою до них приєднується амбітна журналістка Абіґейл, яка не збирається пропустити такої блискучої нагоди зафіксувати перемогу, або катастрофічну поразку. 

Зірка "Доктора Хто" Девід Теннант проміняє машину часу на поїзди, кораблі та повітряну кулю, адже BBC вирішили подарувати нове життя пригодницькій класиці Жуля Верна. Окрім нього 

Фото: metro.co.uk

12. "КРІЗЬ СНІГ"

Прем’єра: 31 травня

Навколо світу рухається гігантський поїзд, оснащений вічним двигуном. Його пасажири — останні люди, які пережили глобальну катастрофу, що перетворила Землю на крижану пустку. Утім, не всі ті, хто вижив — однаково цінні. Тоді як у передніх вагонах заможні громадяни ведуть комфортне життя, "хвіст" голодує і з кожним днем стає ще більш відчайдушним. 

Однойменна постапокаліптична антиутопія 2013 року південнокорейського режисера Пона Джун Хо з часу свого виходу встигла стати культовою, проте широкої популярності так і не отримала. Однак з успіхом нової стрічки режисера "Паразити", "Крізь сніг" отримав другий шанс на ТБ з Дженніфер Коннелі та Давідом Діґґсом у головних ролях.

13. "БУЛЬВАРНІ ЖАХИ: МІСТО ЯНГОЛІВ"

Прем’єра: 26 квітня

У 30-ті роки в Лос-Анджелесі, у часи "Золотої епохи" Голлівуду, за межами величезних студій і шикарних вечірок напруга між білим і мексикансько-американським населенням привертає увагу могутніх надприродніх сутностей. 

"Місто янголів" стане наступником "Бульварних жахів", недооціненого шоу з Євою Ґрін, яке сплітало докупи готичний горор і відомих персонажів на кшталт Монстра Франкенштейна, Дракули та Доріана Ґрея. Новий сезон, на відміну від попередніх, візьме за основу не похмуру вікторіанську літературу, а мексиканські міфи та міські легенди. Схоже, що Showtime вирішили створити з цього серіалу антологію, щось типу "Американської історії жахів".

14. "ЗАМОК І КЛЮЧ"

Прем’єра: 7 лютого

Родина Локів переїжджає у старий родинний маєток після жорстокого вбивства батька. Давній будинок виявляється повним секретів, схованих ключів і зачинених жахливих таємниць, одну з яких звільняє цікавість нових мешканців. 

Екранізація коміксу від IDW виглядає як чудове поєднання пригод, сімейного кіно та детективу.

15. "АМЕРИКАНСЬКА ІСТОРІЯ ЗЛОЧИНІВ: ІМПІЧМЕНТ"

Прем’єра: 27 вересня

Новий сезон кримінальної антології від Раяна Мерфі, схоже, буде на хвилі цайтґайсту та скоріше за все стане досить суперечливим. Нові епізоди розповідатимуть про слухання, які призвели до імпічменту президента Білла Клінтона, проте "Американська історія злочинів" обіцяє показати ці події з незвичної сторони, адже третій сезон спродюсував не хто інший, а сама Моніка Левінськи. 

16. "БРУКЛІН ДЕВ’ЯТЬ-ДЕВ’ЯТЬ"

Прем’єра: 6 лютого

Два роки тому канал скасував ситком про поліцейський відділ у Нью-Йорку. Проте сталося диво — втрутився Інтернет! І ось одне з найулюбленіших шоу міленіалів повертається цієї зими вже з сьомим сезоном. "Бруклін Дев’ять-Дев’ять", схоже, не збирається ламати те, що і так чудово працює, та дотримуватиметься старої формули, яка тримається на вибуховій хімії касту.

17. "КРАЩЕ МІСЦЕ"

Прем’єра: 20 січня

Улюбленець критиків, ситком про потойбічне життя, сам йде в небуття після останніх епізодів цієї зими. Протягом чотирьох сезонів глядачі спостерігали за перетворенням цинічної головної героїні Елеонор, яка випадково потрапила після смерті у "краще місцем", на, власне, кращу людину. 

18. "СТАТЕВЕ ВИХОВАННЯ"

Прем’єра: 17 січня

Перший сезон комедійного серіалу про незграбного підлітка Отіса, який проходить крізь труднощі перехідного віку, став несподіваним хітом у світі. У другому сезоні головний герой продовжує усвідомлювати свою сексуальність.

Те, що його мама, фахівець з сексології і психології відносин, тепер працює у його школі, теж не допомагає. У другому сезоні Отіс залишив свій бізнес з надання сексуальної допомоги підлітків у минулому, але водночас проблем у його ровесників не поменшало. 

19. "ДОКТОР ХТО"

Прем’єра: 1 січня

Доктор Джоді Віттакер повертається для свого другого сезону. У продовженні пригод 13-та стикнеться зі старими ворогами, давніми друзями, відомими історичними особистостями та, навіть парою зіркових камео.

Відколи шоуранером серіалу став Кріс Чібнелл шоу стало повертатися до своєї старої формули з новими історіями на кожен новий епізод, однак, схоже, що 12-й сезон готує для фіналу розкриття якоїсь великої сюжетної арки, яка охопить різні епохи та галактики.

20. "КІНЬ БОДЖЕК"

Прем’єра: 31 січня

2020-й стане останнім роком для багатьох чудових серіалів. Серед них — "Кінь БоДжек", анімаційний ситком про колишню Голлівудську зірку (а також коня) з глибшими темами психічного здоров’я і кризи ідентичності, який завершиться після шостого сезону. Попри свої яскраві кольори і героїв-тваринок, шоу відоме своїми зворушливими і трагічними сюжетами, тож точно можна сказати одне: фінал розіб’є усім серце. 

21. "БАТЬКІВЩИНА"

Прем’єра: 9 лютого

До речі, про кінцівки. Шпигунський трилер "Батьківщина" нарешті повертається на екрани для свого вже кілька разів відкладеного фінального сезону. Доки багатостраждальна агентка Керрі Метісон боротиметься зі спогадами про місяці в російській в’язниці, Сол отримає доручення припинити війну в Афганістані. 

22. "КРАЩЕ ДЗВОНІТЬ СОЛУ"

Прем’єра: 23 лютого

Попередні сезони приквелу "Пуститися Берега" оповідали історію того, як не вельми добропорядний юрист Джиммі Макґілл став кримінальним адвокатом з оригінального шоу. Нарешті п’ятий сезон обіцяє звести часові лінії обох серіалів воєдино й показати свого антигероя у всьому його харизматичному паскудстві. 

23. "ХЛОПЦІ"

Прем’єра: 2020

Похмура сатира на супергероїв за мотивами однойменного коміксу продовжує задавати глядачам досить актуальне навіть у світі після "Месників. Фінал" питання: що трапляється, коли супергерої потрапляють під контроль великих корпорацій?

Перший сезон став неабияким хітом серед глядачів і критиків, тож питання продовження навіть не стояло. Лишається побачити, чи будуть наступні епізоди "Хлопців" такими ж божевільними і веселими, як попередні.

24. "СВІТ ДИКОГО ЗАХОДУ"

Прем’єра: 2020

Науково-фантастичний серіал про тематичний парк у стилі Дикого Заходу в світі на світанку доби штучного інтелекту повертається з третім сезоном після суперечливого попереднього, який хоч і не сягнув висот перших епізодів, проте все ж дав глядачам надію на дещо більше. Чи були ці надії виправданими, можна буде дізнатися цього року. Вже відомо, що події третього сезону відбуватимуться переважно за межами тематичного парку. Водночас деякі герої, схоже, відвідають схоже місце, але за мотивами Другої світової війни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація