Зміїна кров, яйця страуса і цибуля: топ-10 давніх і сучасних афродизіаків

Зміїна кров, яйця страуса і цибуля: топ-10 давніх і сучасних афродизіаків

Фото: ТСН.ua

Устриці чи цибуля – оберіть їжу кохання до Дня святого Валентина.

Віками у всьому світу використовували певні рослини чи продукти, щоб привабити партнера або продовжити ніч кохання. Слово "афродизіак" походить від імені Афродити – грецької богині кохання. Афродизіаки піднімають настрій, дарують сексуальне збудження, енергію та витримку. У фольклорі і наукових трактатах згадуються зілля і продукти, які допомагали збільшити сексуальний апетит, посилити плодовитість і підсилити бажання.

Отже, топ-10 афродизіаків сучасних і древніх:

УСТРИЦІ

Фото: pixabay.com

Кажуть, римські імператори розплачувалися за устриці золотом. А в Нідерландах ці молюски були символом кохання. Грецька богиня Афродіта з'явилася із піни морської саме в раковині устриці. Доведено, що в устрицях є чимало мінералів, наприклад, цинк, який сприяє виробленню тестостерону і підсилює вагінальну секрецію. Устриці найкраще вживати перед ніччю любові, але вони обов'язково мають бути свіжими, щоб не перетворити романтичну пригоду на довгі відвідини туалету.

МАНДРАГОРА

Фото: botanichka.ru

Це не лише міфічна складова зілля відьом, але й рослина, корінь якої широко використовувався древніми язичниками і вважався "любовним наркотиком". За легендою, коли мандрагору викопують, вона кричить. У ХХ столітті її використовували як наркотик для військовополонених. Насправді в мандрагорі є чимала кількість алкалоїдів, які дарують розкутість. Як афродизіак мандрагору найчастіше вживають у вигляді настоянки.

ЦИБУЛЯ

Фото: pixabay.com

В арабських та індійських еротичних трактатах цибулю називають афродизіаком - "подарунком богів". Єгипетським жрецям, які прийняли обітницю безшлюбності, забороняли цибулю через її властивості. У європейських країнах нареченим досі дають цибулевий суп перед першою шлюбною ніччю. Цибуля багата антиоксидантами, а запах свіжої цибулі стимулює нервову систему. У якості афродизіаку найкраще вживати свіжий цибулевий сік, змішаний із медом. Але варто пам'ятати і про неприємний запах із роту, який дарує цибуля. Тому обережніше, щоб не злякати потенційного партнера для романтичної ночі.

БАРАНЯЧІ ТЕСТИКУЛИ (ЯЄЧКА)

Фото: pixabay.com

Такий досить екзотичний компонент згадується в "Камасутрі". У ній йдеться про те, що чоловічі статеві залози тварин – це засіб приваблення протилежної статі. Тому їх використовують для проведення еротичних обрядів і просто їдять. Із наукового погляду, у баранячих яєчках чимало протеїну і мінералів. "Камасутра" рекомендує зварити тестикули барана або козла у молоці, додати цукор і випити отриманий відвар. Але можна вирушити за екзотикою до якогось ресторану.

КРОВ ЗМІЇ

Фото: livt.net

Зміїна кров є дуже популярним підсилювачем чоловічої потенції в Азії. Наприклад, у Малайзії є цілі "зміїні кімнати", де і "добувають" зміїну кров, зазвичай пускають кров кобрам. У буддистських текстах змія асоціюється із водою і фертильністю (здатністю до запліднення). Немає ніяких наукових фактів, які б підтверджували цінність зміїної крові у цій справі, але вважається, що залізо, яке міститься у крові змії, добре впливає на людську кров. В азіатських барах зміїну кров розчиняють у воді або алкоголі, а під час деяких шоу кров п'ють прямо зі змії.

ШКАРАЛУПА ЯЄЦЬ СТРАУСА ЕМУ

Фото: pixabay.com

Цей афродизіак, який використовувався аборигенами Австралії, швидко став популярним по всьому континенту. Згідно з легендою, один художник часів королеви Вікторії, який розмальовував яйця ему, дізнався про чудодійні властивості цього компоненту. У шкарлупах яєць страуса ему чимало протеїнів, кальцію і селену. Зазвичай її вживають у вигляді порошку.

ГІНКГО

Фото: pixabay.com

Листя гінкго використовуються у китайській медицині понад 5 тисяч років для лікування широкого спектру хвороб – від астми і до імпотенції. Гінкго є однією з найдревніших рослин на нашій планеті. Вважається, що гінкго стимулює циркуляцію сили Ян. В китайській медицині Ян регулює роботу нирок і контролює статевий потяг. Гінкго спричиняє розширення кровоносних судин і приплив крові до статевих органів. У якості афродизіаку вживають трав'яні екстракти.

ДИКА ВАНІЛЬ

Фото: pixabay.com

Американські індіанці цінували дику ваніль як афродизіак. Ацтеки навіть запровадили податок на неї. Вважалося, що ваніль може викликати еротичні сни. Раніше її використовували у якості засобу для боротьби із малярією. зараз ванільну есенцію або ванільний сироп використовують для ароматизації кондитерських виробів, які сміливо можна називати афродизіаками. А якщо ви хочете додати у своє життя дрібку еротизму, просто прийбайте ванільний стручок, зробіть на ньому надрізи і герметично закрийте у банці із цукром. Щоденна доза любові до кави вам гарантована.

АЙВА

Фото: pixabay.com

Властивості айви були виявлені ще у Древній Греції. Згідно з повір'ям, якщо на весіллі з'їсти айву, то шлюб буде щасливим. Айву асоціюють із такими богинями давнини як Афродита і Венера. Іноді вважається, що саме айва була тим фруктом, яким спокусили Єву. В айві міститься пектин і нині її можна споживати у якості варення.

ШПАНСЬКА МУШКА

Фото: pixabay.com

Висушене і подрібнена тільце смарагдової шпанської мушки із давніх-давен використовувався у якості збудника. В Іспанії вона була складовою для зілля кохання. Мушки містять активну речовину під назвою кантаридин. Саме ця хімічна речовина викликає подразнення чоловічого достоїнства, приплив крові і ерекцію, тому шпанська мушка і вважається афродизіаком. Однак будьте обережні із шпанською мушкою, бо навіть у помірних дозах вона викликає отруєння.

Не намагайтеся замінити афродизіаками справжні почуття до людини або використати їх, щоб хімічним компонентами привабити партнера. Обов'язково впевніться, що у вас та партнера немає алергії на той чи інший компонент, щоб не перетворити романтичне побачення на ніч у лікарні. Використовуйте афродизіаки із розумом і гарного вам Дня Валентина!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook  і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація