Де брати білок на сніданок, обід і вечерю

Де брати білок на сніданок, обід і вечерю

Фото: ТСН.ua

Не обмежуйте свій раціон і намагайтесь вживати весь комплекс білків з різних джерел.

Де брати білок на сніданок, обід і вечерю? Це важливе питання буває головним на багатьох консультаціях, особливо якщо людина стали сироїдом або вегетаріанцем.

Повноцінний білок можна взяти з продуктів тваринного походження: м'яса, риби, курки, сиру, яєць. Вегетаріанці можуть поповнити запаси білка завдяки кіноа або змішати гречку з горіхами. Буде майже як у м'ясоїдів.

Однією з сучасних тенденцій здорового харчування є скорочення споживання тваринного білка. Його рекомендують вживати помірно, альтернатива — злакові і крупи в поєднанні з овочами. Це принесе користь для здоров'я, а також значно знизить негативний вплив на навколишнє середовище.

Фото: facebook.com/svetlanafus

СКІЛЬКИ БІЛКА НАМ ПОТРІБНО НА ДЕНЬ? 

Мінімальна кількість білка в раціоні: 1 г на 1 кг ваги. Тобто в середньому людина повинна з'їдати близько 60-70 г білка на день. Збалансований раціон: 55% білка тваринного походження, 45% — рослинного.

Білок — незамінний компонент їжі. Наше тіло потребує його для розвитку і оновлення всіх органів та тканин. Намагайтесь вживати весь комплекс білків з різних джерел.

Оригінал

Повʼязані теми:

Наступна публікація