Готуючись до літа: топ-3 рецепти для очищення організму

Готуючись до літа: топ-3 рецепти для очищення організму

Фото: ТСН.ua

Детокс не лише дозволить вам виглядати краще, але й почуватися здоровими та сповненими сил.

Справжня весна все ніяк не прийде, а так хочеться вирватися із тенет наслідків нерегулярних занять спортом, сидячої роботи, частого вживання напівфабрикатів, засилля алкоголю, кофеїну та тютюну. Не додає здоров'я і сучасна екологія із забрудненими повітрям та водою. Але завдяки детоксу можна суттєво зменшити вплив цих факторів, а очищені системи вашого організму почнуть самі нормально функціонувати. Власне, детоксикація – це і є очищення організму від токсинів та шлаків.

Щоб позбавитися від токсинів, скористайтеся інструкцією, щоб допомогти своєму організму напередодні активного літа:

1. Для весняного детоксу корисними будуть свіжі соки із овочів та фруктів, які багаті на вітаміни та мінерали, що підвищують здатність організму боротися проти захворювань. Чудово підійде сок із моркви, яка багата на бета-каротин, і яблук, що містять чималу кількість вітаміну С. Не зайвим буде і імбир, який стимулює продукування шлункового соку і покращує роботу травлення. Рецепт соку для очищення, який легко і швидко готувати:

  • берете 2 морквини, 2 яблука і дрібку добре розтертого свіжого імбиру;
  • пропускаєте моркву і яблука крізь соковичавницю, додаєте імбир за смаком (пам'ятайте, що він – дуже гострий);
  • ретельно перемішуєте складники.

І все – корисний і смачний сік готовий до вживання.

Ви може випити такий сік замість сніданку – пам'ятайте, що соки потрібно пити відразу після приготування, бо вітаміни, які в них є, швидко розщеплюються. Крім того, дієтологи радять пити свіжі соки в першій половині дня.

2. Наступний компонент нашого детокс-списку – гаряча лимонна вода. Для її приготування просто додайте один кружечок лимону у склянку із гарячою водою. Випивайте лимонну воду щодня до сніданку – таким чином, ви стимулюватимете роботу печінки. Лимонний напій також загострить ваші смакові відчуття. Лимон відомий своїми очищувальними властивостями, а ще він багатий на вітамін С. Ще один лайфхак-рецепт: 2 літри води, огірок, лимон і гілочка м'яти. Усі складники слід поставити на ніч в холодильник і пити протягом дня. Є тільки одне але: людям із хворобами шлунку, печінки та нирок такі напої краще вживати лише після консультації з лікарем (докладніше про те, кому краще не вживати або як мінімум не зловживати лимоном можна почитати тут).

3. Додамо трішки екзотики до нашого списку і приготуємо чай із кульбаби. Корінь кульбаби є джерелом лецитину, який допомагає роботі печінки. До 1 ст. л порізаного кореня свіжої кульбаби 250 мл води і варіть протягом 30 хв, не закриваючи кришкою. Кількість води має зменшитися на третину. Процідіть відвар і пийте його два-три рази на день. Такий чай не лише допоможе вашій печінці, але й "вимиє" токсини із організму.

Крім того, намагайтеся харчуватися здоровою їжею, ретельно мийте фрукти та овочі, намагайтеся використовувати косметику і засоби для дому без хімікатів, кидайте нарешті курити і уникайте пасивного куріння, уникайте вживання піґулок та зменшіть рівень вживання алкоголю – і вже за кілька днів ви відчуєте, що навіть дихати вам стало легше.

У харчуванні надавайте перевагу свіжим овочам та фруктам, рибі і м'ясу, які багаті на протеїни, натуральним йогуртам, темному рису тощо. Крім того, пийте багато води, приміром, до двох літрів на добру, щоб допомогти організму вивести токсини із організму.

Гарного вам весняного очищення!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook  і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація