Як прожити літо без зайвої ваги, кашлю та герпесу

Якщо хоча б двічі на тиждень вживати кашу з амарантовою крупою, безтурботна відпустка вам гарантована.

Літо, море, гори, перельоти, переїзди – все так гарно починається, але дуже часто після довгоочікуваного відпочинку під сонцем на губах з'являється герпес, починається чхання, кашель, цистит і тому подібні неприємності.

Тому і перед поїздкою, і під час неї дуже важливо збагачувати раціон амінокислотою-енергетиком – лізином. Лізин – це незамінна амінокислота: в організмі вона не синтезується і часто виникає її дефіцит.

Лізин посилює стійкість до вірусів і не дає їм можливості розмножуватися (вони активізуються, коли імунітет послаблюється, а послаблюється він від перебування на сонці, від переїздів, втоми, перекусів у дорозі фаст-фудом тощо).

СИМПТОМИ ДЕФІЦИТУ ЛІЗИНУ

  • млявість
  • втомлюваність
  • почервоніння очей
  • головні болі
  • запаморочення
  • знервованість
  • випадіння волосся
  • порушення менструального циклу
  • зниження лібідо
  • схильність до інфекцій

ЯКА КОРИСТЬ ВІД ЛІЗИНУ?

Ця амінокислота має багато корисних бонусів для здоров'я і довголіття, наприклад:

  • попереджає атеросклероз, хворобу Альцгеймера
  • сприяє відновленню кісток, суглобів та зв'язок
  • покращує структуру волосся, робить його більш щільним, гладким
  • підвищує розумову працездатність
  • покращує короткострокову пам'ять
  • сприяє формуванню м'язів і сили

ЯКІ ПРОДУКТИ МІСТЯТЬ ЛІЗИН?

Курятина, яйця, молочнокислий сир (творог), йогурт без наповнювачів, чечевиця, амарант (чи не найбільше саме в останньому). Амарант – така собі дрібнесенька крупа з модною назвою. Простіша і більш звична для нашого вуха – щириця, вона має багато різновидів.

Щириця дуже багата на лізин, калій і холін. Тож якщо з неї приготувати кашу, то вона буде не лише "противірусною", але й корисною для мозку і всієї нервової системи. Каша з амаранту допоможе відновити нейрони. 

Також ця страва корисна для печінки, адже вона зменшує запалення і допомагає позбавитися накопиченого жиру. Вона дуже важлива для нормалізації роботи підшлункової залози, оскільки сприяє синтезу гормона глюкагона. Він, своєю чергою, синтезується альфа-клітинами підшлункової залози і необхідний для "спалювання" жирів.

КОМУ ВАРТО ЇІСТИ КАШУ З АМАРАНТУ?

Ця страва буде корисною для всіх, але особливо, для таких категорій людей:

  • дітей, підлітків, людей зі слабким імунітетом
  • фізично активних людей (для тих, хто бігає, ходить до спортзалу, навантажує м'язи і зв'язки)
  • подорожувальникам
  • тим, кому за 40 років
  • тим, хто має атеросклероз, ожиріння
  • тим, хто вже пройшов або збирається пережити операцію, хіміотерапію, променеву терапію

ЯК ГОТУВАТИ?

Для однієї порції достатньо 1 столової ложки амарантової крупи (можна приготувати на 2 дні). Її варто замочити в холодній воді на ніч або не менше ніж на 3 години.

Опісля цього крупу слід варити на слабкому вогні до загустіння, ледь посолити, додати вершкового масла. Каша виходить дуже смачною.

Вживати її варто або щодня, або двічі-тричі на тиждень перед поїздкою. Крупу можна також додавати до супів та інших готових каш.

дієта для блогів
facebook.com/Оксана Скиталінська

На фото – мій сніданок.

  • Салат із броколі, огірка, помідора, петрушки, кропу, часнику, бринзи і сметани.
  • Каша з амаранту
  • Ягоди
  • Кава

Зазначу, що амарант відносно дорогий – пачка на 250 грамів коштуватиме приблизно 17 грн. Тим не менше, не бійтеся налаштувати себе на довге і здорове життя! Літо вже дійшло середини, не встигнете оглянутися, як знову прийдуть осінь і зима, тож встигніть насолодитися цим сезоном!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook та стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: