Як прожити літо без зайвої ваги, кашлю та герпесу

Якщо хоча б двічі на тиждень вживати кашу з амарантовою крупою, безтурботна відпустка вам гарантована.

Літо, море, гори, перельоти, переїзди – все так гарно починається, але дуже часто після довгоочікуваного відпочинку під сонцем на губах з'являється герпес, починається чхання, кашель, цистит і тому подібні неприємності.

Тому і перед поїздкою, і під час неї дуже важливо збагачувати раціон амінокислотою-енергетиком – лізином. Лізин – це незамінна амінокислота: в організмі вона не синтезується і часто виникає її дефіцит.

Лізин посилює стійкість до вірусів і не дає їм можливості розмножуватися (вони активізуються, коли імунітет послаблюється, а послаблюється він від перебування на сонці, від переїздів, втоми, перекусів у дорозі фаст-фудом тощо).

СИМПТОМИ ДЕФІЦИТУ ЛІЗИНУ

  • млявість
  • втомлюваність
  • почервоніння очей
  • головні болі
  • запаморочення
  • знервованість
  • випадіння волосся
  • порушення менструального циклу
  • зниження лібідо
  • схильність до інфекцій

ЯКА КОРИСТЬ ВІД ЛІЗИНУ?

Ця амінокислота має багато корисних бонусів для здоров'я і довголіття, наприклад:

  • попереджає атеросклероз, хворобу Альцгеймера
  • сприяє відновленню кісток, суглобів та зв'язок
  • покращує структуру волосся, робить його більш щільним, гладким
  • підвищує розумову працездатність
  • покращує короткострокову пам'ять
  • сприяє формуванню м'язів і сили

ЯКІ ПРОДУКТИ МІСТЯТЬ ЛІЗИН?

Курятина, яйця, молочнокислий сир (творог), йогурт без наповнювачів, чечевиця, амарант (чи не найбільше саме в останньому). Амарант – така собі дрібнесенька крупа з модною назвою. Простіша і більш звична для нашого вуха – щириця, вона має багато різновидів.

Щириця дуже багата на лізин, калій і холін. Тож якщо з неї приготувати кашу, то вона буде не лише "противірусною", але й корисною для мозку і всієї нервової системи. Каша з амаранту допоможе відновити нейрони. 

Також ця страва корисна для печінки, адже вона зменшує запалення і допомагає позбавитися накопиченого жиру. Вона дуже важлива для нормалізації роботи підшлункової залози, оскільки сприяє синтезу гормона глюкагона. Він, своєю чергою, синтезується альфа-клітинами підшлункової залози і необхідний для "спалювання" жирів.

КОМУ ВАРТО ЇІСТИ КАШУ З АМАРАНТУ?

Ця страва буде корисною для всіх, але особливо, для таких категорій людей:

  • дітей, підлітків, людей зі слабким імунітетом
  • фізично активних людей (для тих, хто бігає, ходить до спортзалу, навантажує м'язи і зв'язки)
  • подорожувальникам
  • тим, кому за 40 років
  • тим, хто має атеросклероз, ожиріння
  • тим, хто вже пройшов або збирається пережити операцію, хіміотерапію, променеву терапію

ЯК ГОТУВАТИ?

Для однієї порції достатньо 1 столової ложки амарантової крупи (можна приготувати на 2 дні). Її варто замочити в холодній воді на ніч або не менше ніж на 3 години.

Опісля цього крупу слід варити на слабкому вогні до загустіння, ледь посолити, додати вершкового масла. Каша виходить дуже смачною.

Вживати її варто або щодня, або двічі-тричі на тиждень перед поїздкою. Крупу можна також додавати до супів та інших готових каш.

дієта для блогів
facebook.com/Оксана Скиталінська

На фото – мій сніданок.

  • Салат із броколі, огірка, помідора, петрушки, кропу, часнику, бринзи і сметани.
  • Каша з амаранту
  • Ягоди
  • Кава

Зазначу, що амарант відносно дорогий – пачка на 250 грамів коштуватиме приблизно 17 грн. Тим не менше, не бійтеся налаштувати себе на довге і здорове життя! Літо вже дійшло середини, не встигнете оглянутися, як знову прийдуть осінь і зима, тож встигніть насолодитися цим сезоном!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook та стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Наступна публікація