М’ясо по-французьки з соусом бешамель

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Зазвичай таке м’ясо готують під майонезом, але цей спосіб набагато кращий.

М’ясо по-французьки — дуже популярна страва, яку хоч раз готував або просто їв кожен з нас. Зазвичай таке м’ясо готують під майонезом. Але ви ж знаєте, що я думаю з приводу запеченого майонезу. Я давно хочу змінити цей підхід і вже пропонував вам рецепт нового м’яса по-французьки з сиром брі та цибулевим конфітюром. Сьогодні я хочу поділитися з вами ще одним більш простим варіантом, де замість майонезу я використовую соус бешамель з сиром.

Час підготовки — 15 хвилин.

Час приготування  25 хвилин.

Інгредієнти:

Для м’яса:

  • свиняча корейка — 500-600 г;
  • цибуля — 1-2 шт.;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Для соусу:

  • молоко — 300 мл;
  • вершкове масло — 30 г;
  • борошно — 30 г;
  • мелений мускатний горіх — 1 дрібка;
  • твердий сир — 100 г.

Приготування:

1. Свинячу корейку наріжте слайсами завтовшки 1 см. Викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте.

М’ясо по-французьки, для блогів_1
klopotenko.com

2. Для соусу бешамель розтопіть в сотейнику 30 г вершкового масла, потім додайте 30 г борошна і швидко обсмажте, постійно помішуючи, до появи характерного горіхового аромату. Важливо, щоб борошно і масло не пригоріли.

М’ясо по-французьки, для блогів_2
klopotenko.com

3. Тонкою цівкою додайте до сотейника 300 мл молока, постійно помішуючи вінчиком, щоб вийшла гладка і однорідна консистенція.

М’ясо по-французьки, для блогів_3
klopotenko.com

4. Посоліть і приправте дрібкою мускатного горіха. Додайте в гарячий соус твердий сир, натертий на крупній тертці. Перемішайте до розчинення сиру, доведіть соус до однорідної консистенції.

М’ясо по-французьки, для блогів_4
klopotenko.com

5. Очистіть 1-2 цибулини, в залежності від розмірів, наріжте півкільцями. Обсмажте цибулю до м'якості в невеликій кількості рослинної олії та із додаванням невеликої кількості солі.

М’ясо по-французьки, для блогів_5
klopotenko.com

6. Відбите м'ясо посоліть і поперчіть за смаком. Я рекомендую додавати більше перцю, так виходить смачніше. Відправте відбивні в піч на деко, застелене пергаментом. Якщо ви готуєте багато м'яса, то можна встановити одразу два дека.

М’ясо по-французьки, для блогів_6
klopotenko.com

7. Приблизний час запікання відбивних — 10 хвилин. Якщо ви готуєте у звичайній духовці, використовуйте режим конвекції.

М’ясо по-французьки, для блогів_7
klopotenko.com

8. Відкрийте духовку, дістаньте деко і викладіть на відбивні по 1-2 ст. л. обсмаженої цибулі.

М’ясо по-французьки, для блогів_8
klopotenko.com

9. Полийте зверху соусом бешамель із сиром і запікайте до готовності протягом ще 15 хвилин або до закінчення програми.

М’ясо по-французьки, для блогів_9
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції