Нежирні молочні продукти і ризик ожиріння

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Чому набагато корисніше — в тому числі і для фігури — купувати молочку нормальної жирності.

Ми вже мільйон разів чули, що нежирні молочні продукти — то нездорово. Але інколи (буває, накриває така "хвиля") так вже хочеться схуднути, що зупинившись перед "молочною" полицею, думаєш: "Все, від сьогодні таки візьмусь за себе, і візьмусь різко і жорстко — жодного цукру, жиру і булочок". І... кладеш у кошик "нежирний" кисломолочний сир, 10% сметану, 0% кефір і 67% масло. 

Не робіть так. Бо наявність молочного жиру дає наступні бонуси:

  • забезпечує відчуття ситості (вживаючи знежирені продукти, ми легко переїдаємо, бо відчуття ситості ніяк не настає).
  • з молочним жиром ми отримуємо вітаміни А, D, Е, каротиноїди, а вони жиророзчинні. 
  • за наявності вітаміну D краще засвоюються кальцій та магній.
  • відсутність жиру в кисломолочних продуктах компенсована вуглеводами — для загущування та покращення смаку, а вуглеводи стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою та пригнічують процес окислення ("спалювання") жиру, тобто схуднути на знежирених молочних продуктах стає важче.
  • знежирені, як і дуже жирні, погіршують засвоєння кальцію.
  • молочний жир корисний для мозку та кишечної мікробіоти. Тому ви для себе робіть свій вибір, а от діткам і підліткам ні в якому разі не давайте знежирені.

Окремо зупинюсь на мозку та молочному жиру. В 2017 році журнал "Neurology" опублікував дані про те, що у тих, хто споживає виключно знежирені молочні продукти, вищий ризик хвороби Паркінсона. Для цього спостерігали за 80 736 жінками та 48 610 чоловіками ("Nurses’ Health Study" и "Health Professionals’ Follow-up Study").

До речі, ягоди зменшують ризик розвитку хвороби Паркінсона, тому якщо їсте кисломолочні продукти (навіть нормальної жирності), завжди додайте жменю ягід — користь буде однозначною.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції