Про користь сирої моркви і кропиви

Салат з моркви і кропиви геть не додасть зайвих калорій та ще й значно допоможе здоров'ю. 

Якщо щодня будете вживати салат із тертої сирої моркви, однозначно покращите своє здоров'я.

Морква:

  • нормалізує холестериновий обмін (розчинні волокна, які поглинають холестерин у кишечнику);
  • запобігає запорам, які спричинюють рециркуляцію токсинів в організмі;
  • покращує стан шкіри, зір, запобігає макулярній дегенерації сітківки (бета-каротин перетворюється на вітамін А);
  • знижує ризик раку товстого кишечника, простати, шлунку, молочної залози;
  • містить поліацетилен (polyacetylenes), який є хорошою профілактикою раку крові — лейкемії.
  • дає відчуття ситості і тому дає можливість зменшити споживання калорій (для тих, хто худне).

Морква і кропива - джерело вітаміну К1 (філохінону), який, згідно з багатьма дослідженнями, знижує смертність людей від усіх причин до 10 років.

  • Вітамін К1 важливий для зміцнення кісток, знижує ризик остеопорозу (необхідний для засвоєння кальцію);
  • оздоровлює серце;
  • знижує жорсткість артерій та кальцифікацію коронарних судин.

Кропива містить фітонциди  природні "антибіотики", які оздоровлюють кишечну мікрофлору, а спільно з вітаміном К відновлюють здоровий її баланс, який часто є порушеним через вживання солодощів, солодких напоїв та після антибіотикотерапії.

Щоб такий салат добре засвоївся, додають трошки олії (чайної ложки достатньо, це +40 калорій).

Кропиву помити і залити окропом на 5 хв, потім дрібно порізати і розім'яти. Достатньо декількох листочків.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: