Щастя і успіх на тарілці зі сніданком

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Чим менше на тарілці буде харчового сміття, тим краще працюватиме кишечник, а, відповідно, і наш мозок.

Можливо, ви здивуєтесь, як можуть овочі та фрукти на сніданок додати нам відчуття щастя та зробити нас більш успішними? А от вчені досліджували цей факт і отримали цікаві результати (докладно можна почитати тут і тут).

Чим менше на тарілці харчового сміття (сосисок, бутербродів із білим хлібом та салямі, зацукрованих сухих сніданків, смажених в олії оладок з варенням, коричневих жирних грінок і т.п.), і чим більше продуктів в первозданному вигляді, особливо різнокольорових овочів, ягід, тим краще почуватиметься та працюватиме на нас наша мікрофлора кишечника. А, відповідно, і наш мозок, оскільки вони дуже взаємопов'язані. У результаті оптимальніше працюватиме весь організм — не виснажуватимуться резерви здоров'я, збільшуватимуться шанси прожити довше і здоровіше.

МІЙ СНІДАНОК

  • Листова зелень (салат, рукола, буряк, петрушка), мікрозелень: джерела фітонутрієнтів, вітаміну К (вітамін молодості), клітковини.
  • Броколі і цвітна капуста: речовина сульфорафан сприяє посиленню детоксикаційних властивостей печінки. Оце і є справжній детокс, а не якісь там солодкі соки.
  • Авокадо: глутатіон омолоджує організм, сприяє хорошому настрою.
  • Печений гарбуз: каротиноїди сприяють загоєнню ушкоджених тканин, покращують стан шкіри.
  • Варений буряк із хроном: бетаїн, потужний харчовий геропротектор.
  • Оселедець норвезький: омега-3, протизапальний ефект.
  • Печінка тріски: вітамін D: сила в м‘язах, усмішка на обличчі, міцне здоров‘я.
  • Ложка оливкової олії extra virgin: омега-9 жири, протизапальна дія.

Десерт

  • Мандарин — половинка: вітамін С, клітковина; 
  • Чорноплідна горобина: поліфеноли, здорові судини та капіляри, здоров‘я мозку.
  • Горіхи свіжі: магній, корисна фітинова кислота, яка зменшує ризик остеопорозу.

Сніданок
facebook.com/Оксана Скиталінська

Я цілком передбачаю, що для багатьох із вас такі продукти на сніданок є незвичними. Для тих, в кого загострення захворювань органів травлення — не дуже підходящими.

Але все починається з малого: заміни смаженої котлети на парову, білого батона — на висівковий, додаванням насіння льону в кашу, звикання до какао без цукру та молока, терпкого смаку горобини.

Не все в один день. Там листочок зелені, потім кілька ягідок, але в голові вже засіла думка, — і ви вже на вірному шляху.

Гарного дня кожному з вас!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції