Що робити, щоб не хотілося постійно їсти

Що робити, щоб не хотілося постійно їсти

Фото: ТСН.ua

Для того, щоб одразу ж після сніданку чи обіду вам не захотілося знову перекусити, треба збалансувати кожен прийом їжі.

Всім відомо, що для того, щоб не допустити гострого відчуття голоду, необхідно дотримуватися правильного режиму харчування і звертати увагу на склад страв, які ми вживаємо. А щоб кожен прийом їжі давав відчуття ситості на 3-4 години і приносив користь, слід дотримуватися наступних ефективних порад.

ВЖИВАЙТЕ БІЛОК У КОЖЕН ПРИЙОМ ЇЖІ

Білок — це компонент, що порівняно довго перетравлюється. Саме ця його властивість робить нас більш ситими і дозволяє тривалий час не відчувати голоду. Тому в кожен основний прийом їжі додавайте продукти, що містять його достатню кількість — це м'ясо, риба, птиця, яйця, бобові, сир. Однак не слід вживати і надто багато білку, оскільки в надлишку він перевантажує нирки і печінку.

ДОДАВАЙТЕ ОВОЧІ

У щоденний раціон до білкової їжі треба ввести овочі. Вони нададуть страві об'єму, забезпечать вітамінами, мінералами та біологічно активними сполуками, сприятимуть перетравлюванню білка, а також доповнять кількість клітковини, що в травному каналі вбирає воду, набухає і створює відчуття більшої ситості. Та і калорій в овочах мало.

СКЛАДНІ ВУГЛЕВОДИ = СТАБІЛЬНИЙ РІВЕНЬ ЦУКРУ В КРОВІ

Також не слід забувати про складні вуглеводи. Їх можна знайти у кашах з цільної крупи, цільнозерновому хлібі, картоплі, макаронах з твердих сортів пшениці.

Такі вуглеводи засвоюються повільно, поступово підіймають рівень цукру в крові і підтримують глюкозу на необхідному рівні до наступного прийому їжі. Чому це так важливо? Бо низький рівень глюкози в крові викликає нестримний голод та раптове бажання отримати якусь "цукерочку". Крім того, продукти зі складними вуглеводами містять багато клітковини і доповнюють ту, що є в овочах.

СКЛЯНКА ВОДИ 

Дуже часто голод плутають зі спрагою. Якщо виникає бажання щось перекусити, коли час для обіду ще не настав, варто випити склянку води і зачекати 20-30 хвилин. По-перше, воду треба пити — і це вже буде корисно. По-друге, майже в половині таких випадків виявиться, що почуття голоду зникне, оскільки центр голоду та насичення розташовано в одній частині мозку. Таким чином вода дозволить уникнути додаткової та зайвої їжі. 

Запам'ятайте, щоб скинути зайву вагу або утримувати нормальну массу тіла, треба збалансовано харчуватися, а не хоробро виснажувати себе певний час дієтою, а згодом повернути зайві кілограми з надлишком. Порада "боротися з голодом" — це велика помилка та один з міфів схуднення. Існує лише єдина можливість приборкати голод — поїсти! 

Ви маєте снідати, обідати і вечеряти — налагодити рівномірний режим харчування, а не голодувати. І не менш важливою є ще одна умова — з'їдати стільки, скільки потрібно організму. Тоді зайва вага не буде для вас проблемою. 

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Повʼязані теми:

Наступна публікація