Що їсти восени?

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Головною рисою раціону цієї пори має бути його збалансованість — і, звісно, жодних солодощів та смаженого.

Що їсти восени? Не повірите — те саме, що і в інші пори року (майже), а саме:

  • Збалансовану їжу (детальніше про тарілку здорового харчування можна почитати тут), тобто 75-80% рослинної їжі (овочі, фрукти, ягоди, каші і т.п.) та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).
  • Різнокольорову.
  • З високим вмістом природнього вітаміну С (капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина і т.д.). Вітамін С — водорозчинний, в організмі не може накопичуватися і не може синтезуватися, тому має надходити до організму з їжею щодня.
  • З високим вмістом вітаміну D (жирна морська риба, печінка тріски, некруті яйця, і не менше 10 хвилин підставляти обличчя, руки під сонячне проміння). Має протизапальну та антидепресантну дію.
  • З омега-3 жирними кислотами (насіння льону, горіхи, риба морська або додатково в капсулах).

А ще (і це вкрай важливо!):

  • Не смажте.
  • Не пийте і не їжте солодощів.

Оце так будете харчуватися, рухатися за кожної можливості, спати побільше — і до наступної весни будете стрункішими, здоровішими і квітучішими.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції