Все починається з холодильника

Все починається з холодильника

Фото: ТСН.ua

Як заповнювати холодильник, щоб не звернути зі шляху правильного харчування і заразом заощадити час.

Як часто наші добрі наміри правильно і здорово харчуватися закінчуються через кілька днів. Чому? Причин маса, вічно щось заважає. То не встигла купити продукти, то не вистачило сил після важкого трудового дня придумати що-небудь корисне або щось інше стало на заваді. Таке трапляється з нами періодично…

І тут рука тягнеться за їжею, яка чекала свого часу в холодильнику, була спеціально дбайливо залишена про запас. У таких випадках її можна використати: швидко кинути у воду і зварити або легко нарізати чи намастити. І це, як правило, пельмені, сосиски, ковбаса, кетчуп, майонез, консерви... Перелік таких продуктів нескінченний. Наша харчова промисловість працює добре! Але що скажуть ваші форми — адже ви налаштувалися правильно харчуватися?

Все починається з холодильника: він помічник на шляху до здорового харчування та в боротьбі за красиву фігуру. Тому важливо, що там побачимо, адже ми пам'ятаємо, що 80% успіху безпосередньо залежить від харчування. І якщо після роботи ви, махнувши на все рукою, просто купили дорогою заморожену піцу, курку-гриль, масло та варення, то харчуватися доведеться саме ними... Адже найкраща їжа та, що під рукою! І здорове життя знову відкладаємо на завтра.

Тому, якщо ви плануєте перейти на правильне харчування і не витрачати на це багато вільного часу, то заповнювати холодильник вам треба з розумом. 

Щоб полегшити собі життя, я пропоную:

1. Спочатку пишемо меню. Одразу на весь тиждень і краще на 4-разове приймання їжі. У цьому меню — риба, птиця, каші, овочі в тушкованому і свіжому вигляді, кисломолочні продукти, фрукти й корисні десерти, наприклад, налисники з сиром і фруктами.

2. Потім пишемо список продуктів, які потрібно закупити згідно з меню. Ну, і відповідно, купуємо все це. 

3. Готуємо на кілька днів основні страви і те, що візьмемо з собою на роботу, навчання. Одразу ділимо сирі рибу, птицю, м'ясо на порції. А можна заготовити фарш і також розділити його на порції.

Фото: pixabay.com

В морозильну камеру, замість магазинних пельменів, кладемо заморожені овочеві суміші, напівфабрикати домашнього приготування, заморожені ягоди. А також і те, що ще придумаєте зі здорових варіантів. 

У холодильнику завжди повинні бути яйця, кисломолочні продукти, сир. А в коморі — крупи. Так ми зможемо малими зусиллями завжди приготувати щось корисне і різноманітне.

І тепер, коли немає сил думати, що корисного і смачного приготувати, якщо не встигли купити свіжих продуктів у магазині, заглядаємо в холодильник і за 20-30 хвилин готуємо обід, вечерю і так далі. Перевірено — за цей час завжди встигала.

Можна, наприклад, приготувати із замороженої овочевої суміші, які кладемо на пательню або до мультиварки і тушкуємо. За цей час рибу, поділену на порції, дістаємо з морозильної камери – на пар або в фольгу і в духовку. Поки це все готується, ставимо воду, щоб зварити рис або просто відрізаємо шматок цільнозернового хліба. Ось наша їжа і готова. І вона точно корисна.

Якщо ці продукти наповнюватимуть холодильник — у вас не буде бажання купувати все підряд під час походу в магазин. Це заощадить ваш час, частину сімейного бюджету, відобразиться на здоров'ї та фігурі! А то пельмені, ковбаса...

Ориганіл

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація