Вся правда про часник

Вся правда про часник

Хоча часник є чудовою підмогою в боротьбі з захворюваннями, та він - аж ніяк не панацея від хвороб.

Про користь часнику, напевно, чули всі. В першу чергу про нього згадують, коли потрібно підтримати здоров’я, в холодні дні або під час епідемії грипу — адже часник володіє неперевершеними противірусними властивостями.

ЦІЛЮЩІ ВЛАСТИВОСТІ ЧАСНИКУ

1. Містить речовини фітонциди, що допомагають організму протистояти інфекції. Головну роль в цьому відіграє алліцин — особливе з'єднання, яке утворюється під час подрібнення часникових зубчиків. Також має бактерицидну дію.

2. Часник не тільки вбиває збудників хвороб, але і позитивно впливає на серцево-судинну систему, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та покращує імунітет.

3. Містить вітаміни та мінерали. Загалом це вітаміни групи В, що необхідні для краси волосся та шкіри, бета-каротин, який допомагає зберегти зір, та цинк, що покращує репродуктивну функцію організму.

Щоб зберегти максимум корисних речовин в часнику, додавайте його до страв в кінці приготування.

КОРИСТЬ ТА ШКОДА

Через речовини, які входять до складу часнику, він вважається біоактивною добавкою. У цьому полягає його користь та шкода. Про часник знають тільки те, що після нього залишається неприємний запах. Однак це далеко не єдина шкода, яку він може завдати організму.

Під час деяких хвороб часник вживати не рекомендується. Наприклад, це можуть бути захворювання нирок, шлунково-кишкового тракту, 12-палої кишки, виразкова хвороба шлунку чи гастрит. Також часник не рекомендується їсти вагітним. 

Але врахуйте, що часник — це не панацея від хвороб, хоча він і є відмінною підмогою в боротьбі з захворюваннями та просто дуже корисним продуктом.

Оригінал

Повʼязані теми:

Наступна публікація