Малина: ягода здоров'я

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це не тільки дуже смачна літня ягода, але ще й дуже корисна — і про ці властивості варто знати кожному.

Настав сезон малини — смачної літньої ягоди, яка дуже цінна, бо містить багато вітамінів та різноманітних речовин, які позитивно впливають на наше здоров’я. Ця смачна ягода здатна позитивно впливати на нашу шкіру, а через низьку калорійність їсти її можна навіть тим, хто на дієті.

У 100 Г СВІЖИХ ЯГІД МІСТИТЬСЯ:

  • 46 Ккал;
  • 25 мг вітаміну С (трохи більше чверті добової норми);
  • півсклянки малини вп'ятнадцятеро перекриває добову потребу організму у вітаміні Р;
  • трохи заліза — 6,7% від добової норми;
  • 20% добової норми кобальту;
  • 10% марганцю;
  • 17% міді;
  • 21% добової норми молібдену.

Зазначені мікроелементи необхідні для нормального перебігу хімічно-біологічних процесів у людському організмі.

Малина
pixabay.com

ЧИМ ЩЕ КОРИСНА:

1. У народній медицині плоди малини використовують як потогінний засіб.

2. Сироп з ягід — для поліпшення смаку мікстур.

3. Відвар з листя застосовують для полоскання у разі захворювання горла, а також для вмивання під час захворювань шкіри.

4. За наявності каменів у нирках і подагри малина протипоказана через вміст солей сечової та щавлевої кислот.

5. У ягодах відсутня сахароза, тому малина — чудовий компонент здорового харчування.

6. Містить саліцилову кислоту (активна речовина аспірину), є хорошим жарознижувальним засобом без побічних ефектів.

7. Містить велику кількість вітаміну С, А, рутину, який зміцнює стінки судин, покращує імунітет і сприяє травленню їжі.

8. Кумарин (потужний антиоксидант), що міститься в малині, зумовлює здатність малини нормалізувати згортання крові та зміцнювати судини.

9. Має високу харчову цінність навіть у заморожених ягодах.

Їжте малину та не хворійте!

Оригінал

Залиште свій коментар

Вибір редакції