Як вживати горіхи з користю для здоров'я

Як вживати горіхи з користю для здоров'я

Фото: ТСН.ua

Багато хто з нас, навіть вживаючи цей диво-продукт у достатній кількості, не отримує з цього жодного зиску.

Горіхи — концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). Горіхи — насіння в твердій, товстій шкаралупі, яка захищає цінні жири і вітамін Е від окислення.

Пам’ятайте — щоб отримати всю користь від горіхів, необхідно їсти їх сирими, адже під час теплової обробки більшість корисних властивостей горіхових зерен втрачаються.

Фото: pixabay.com

Бажано купувати горіхи в шкаралупі. Очищені і запаковані в пакети, вони швидко окислюються і набувають смак згірклої олії. Очистіть їх та їжте сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти і вітамін Е. Підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи — теж не найкращий вибір.

Частина людей, щоправда, уникає горіхів через страх перед зайвою вагою. Дійсно, горіхи є висококалорійним продуктлм — 690 Ккал/100 г. Спричинено це наявністю жирів у вигляді корисних поліненасичених кислот.

Доказом користі горіхів є те, що люди, які споживають лише жменю горіхів на день, мають нижчі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб та нижчий ризик передчасної смерті! Звучить, як реклама диво-продукту, чи не так?

Такий захисний ефект горіхів виявляється, якщо вживати 20 г горіхів на день. Це стосується вживання всіх видів горіхів, а не якогось окремого виду. Така кількість не зашкодить вашій фігурі і не викличе важкості в шлунку.

Фото: facebook.com/svetlanafus

Памятайте, що горіхи відносяться до високоалергенних продуктів. Треба бути обережними людям, які мають схильність до білкової алергії, а також непереносимість до інших видів горіхів. Є протипоказання у разі хвороб ШКТ, деяких шкірних хворобах, у випадку гіперфункції щитовидної залози. 

Сподіваюся, що ви включаєте до свого щоденного раціону трохи горіхів.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація